MSB'den Sert Mesaj: "Tehdit Olan Her Unsur Meşru Hedefimizdir!"
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ülke sınırlarında ve bölgede yürütülen terörle mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulundu. MSB, sınırlarımıza ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik tehdit oluşturan tüm unsurların meşru hedef olduğunu vurguladı. Haftalık basın toplantısında konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
"3 Bin 226 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"
Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeledeki başarısına dikkat çekerek, "1 Ocak 2024’ten bu yana 3 bin 226 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sadece son bir haftada bu sayı 62 olarak kaydedilmiştir" dedi.
Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında tespit edilen mağaralarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini belirten Aktürk, "TSK, terör tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar mücadelesine kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Hudut Güvenliğinde Teknolojik Önlemler
Hudut güvenliğine ilişkin detaylar da toplantıda paylaşıldı. Son bir hafta içinde yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 107 kişi yakalanırken, 2 bin 695 kişi sınırı geçemeden engellendi. Aktürk, "2024 başından bu yana yakalanan kişi sayısı 215, engellenenlerin sayısı ise 3 bin 634’tür" dedi. Ayrıca sınır güvenliği kapsamında yapılan operasyonlarda 21 bin 310 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.
"Bağımsız Filistin Devleti Kurulmalı"
MSB, bölgesel barış konusundaki duruşunu da bir kez daha yineledi. Tuğamiral Aktürk, "Bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulması, bölgesel barış ve istikrar için gereklidir" diyerek, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını vurguladı.
Kararlılık Mesajı
Milli Savunma Bakanlığı, sınırlarımızda ve bölgemizdeki tehditlere karşı tüm önlemlerin alındığını ve bu mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini belirtti. "Türk Silahlı Kuvvetleri, bekamıza yönelen tüm tehditlere karşı mücadelesini sürdürecektir" diyen Aktürk, Türkiye’nin hem bölgesel hem de uluslararası alanda güçlü duruşunu koruduğunu ifade etti.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.