Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal “Kimsenin yalnız olmadığı bir kent hedefiyle çalışıyoruz”
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergi ve kermeste yaşlı dostu kent vizyonunu anlattı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinlikte, sosyal dayanışma ve yaşlılara yönelik hizmetler öne çıktı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde sergi ve kermes düzenlendi. Etkinlikte Türkiye Alzheimer Derneği, ANSAN Antalya Sanatçılar Derneği, Ubuntu Gönüllüleri, Falezya Bonsai Penjing Atölyesi Üretken ve Bilge Yaşlılar Bonsai Çalışma Grubu, Üretken Bilge Yaşlılar Derneği, 07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü ve Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şubesi yer aldı.
“DOĞAYI GALERİYE TAŞIDILAR”
Sergide en çok ilgi gören çalışmalar arasında bonsai eserleri yer aldı. Doğayı galeri ortamına taşıyan çalışmaların sergiye farklı bir atmosfer kattığı gözlemlendi. “Antalya’nın Doğal Yüzü” isimli eser, kentin bitki örtüsünü yansıtmasıyla ziyaretçilerin dikkatini çekti.
“KİMSENİN YALNIZ OLMADIĞI BİR KENT”
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada belediyenin yaşlılara yönelik hizmetlerine değindi. Uysal, “Hayatın her alanında onların yanında olmaya çalışıyoruz. Farklı platformlarda bir araya geliyor, bağlarımızı canlı tutuyoruz” dedi.
Turunç Masa hizmetine dikkat çeken Uysal, yaşlıların günün her saatinde belediyeye ulaşabildiğini belirterek, “Kimsenin yalnız olmadığı bir kent hedefiyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“YAŞLI DOSTU KENT VURGUSU”
Muratpaşa’nın “yaşlı dostu kent” ilan edildiğini hatırlatan Uysal, yaşlanmanın sosyal, ekonomik ve psikolojik boyutlarının farkında olduklarını kaydetti. Uysal, “Bu alandaki çalışmalarımızı ekonomik şartlar elverdiği sürece sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Programda Uysal’ın konuşmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları, Başkan Uysal’a teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim etti.
ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenen sergi ve kermesin 27 Mart Cuma gününe kadar 11.00–17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağı bildirildi. Program çerçevesinde her gün saat 13.00’te canlı müzik dinletisi, 14.00’te ise konferans gerçekleştirileceği açıklandı.
Ayrıca Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevleri üyelerinin hazırladığı “Anadolu’dan Toroslara” Türk Halk Müziği konserinin 30 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenleneceği ifade edildi.