ÖSYM 2026-ALES/2 Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı'nın Yüzde 10'unu Erişime Açtı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilen 2026-ALES/2 sınavına ilişkin Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı'nın yüzde 10'unu yayımladığını duyurdu. Sınava başvuran adayların tüm sorulara 10 gün boyunca AİS üzerinden erişebileceği belirtilirken, görüntüleme sürecinin 12 Ağustos 2026 saat 23.59'da sona ereceği açıklandı. Ayrıntılar ve erişim bilgileri ÖSYM'nin resmi internet adresinde yer alıyor.

Ağu 2, 2026 - 22:06
ÖSYM 2026-ALES/2 Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı'nın Yüzde 10'unu Erişime Açtı


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2 Ağustos 2026 tarihinde uygulanan 2026 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2026-ALES/2) ilişkin Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı'nın yüzde 10'unun erişime açıldığını duyurdu.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "2 Ağustos 2026 tarihinde uygulanan 2026 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2026-ALES/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı'nın %10'u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Adaylar 10 Gün Boyunca Tüm Sorulara Ulaşabilecek

Açıklamada, sınava başvuran adayların, Temel Soru Kitapçığı diziliminde yer alan sınav sorularının tamamına 2 Ağustos 2026 saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebileceği bildirildi.

ÖSYM, "Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci 12 Ağustos 2026 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir." açıklamasını yaptı.

Telif Hakları Uyarısı

Duyuruda ayrıca sınav sorularının Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğu belirtilerek, "Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz." denildi.

ÖSYM Başkanlığı açıklamasını, "Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleriyle tamamladı.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI