Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin: “Kitap, bireyin dünyasını zenginleştiren en kıymetli yol arkadaşıdır”

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kitap Günleri, 6-15 Şubat tarihleri arasında Yaşam Merkezi’nde kitapseverleri ağırlayacak. Türkiye’nin önde gelen yazarları, yayınevleri ve binlerce eserle gerçekleşecek etkinlik, her yaştan ziyaretçiye hitap edecek kapsamlı programlar sunacak.

Oca 29, 2026 - 09:40
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin: “Kitap, bireyin dünyasını zenginleştiren en kıymetli yol arkadaşıdır”

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde kültür ve edebiyatın buluşma noktası haline gelen Pursaklar Kitap Günleri, bu yıl dördüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Pursaklar Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, 6 Şubat’ta başlayarak 15 Şubat’a kadar Pursaklar Yaşam Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, kitap ve kültürün toplumsal gelişimdeki önemine dikkat çekti. Başkan Ertuğrul Çetin, “Kitap, bireyin dünyasını zenginleştiren en kıymetli yol arkadaşıdır. Pursaklar Belediyesi olarak kültür ve sanata her zaman özel bir önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerin kitapla bağ kurmasını önemsiyoruz”

Etkinliğin özellikle gençler ve çocuklar açısından önemine vurgu yapan Ertuğrul Çetin, “Bu anlayışla düzenlediğimiz 4. Kitap Günleri ile hemşehrilerimizi kitaplarla, birbirinden değerli yazarlarla ve zihin açan fikirlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin kitapla daha güçlü bir bağ kurmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Çetin ayrıca tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, “Tüm vatandaşlarımızı 6 Şubat’ta başlayacak olan Pursaklar 4. Kitap Günlerimize davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Yazarlar ve etkinlikler dikkat çekiyor

Kitap Günleri kapsamında Bahadır Yenişehirlioğlu, Hatice Kübra Tongar, Beyhan Budak, Hatice Nur Ege, Dilek Cesur, Gri Koç, Nurullah Genç, Saliha Erdim ve Serdar Tuncer gibi yazarlar söyleşi ve imza günlerinde okurlarla bir araya gelecek.

Çocuklara yönelik etkinlikler de programda yer alırken, Kuklamanya – Marmelat gösterisi ve çeşitli özel içeriklerle küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Kültürel ve sosyal buluşma noktası

Etkinlik, yalnızca kitap temini değil, aynı zamanda ailelerin birlikte vakit geçirebileceği bir sosyal alan sunacak. Ziyaretçiler, uygun fiyatlarla kitaplara ulaşma imkânı bulurken, edebiyat dünyasının önemli isimleriyle doğrudan iletişim kurabilecek.

Pursaklar’da kültürel hayatın canlanmasına katkı sunması beklenen organizasyon, ilçe genelinde yoğun ilgi görmesi beklenen etkinlikler arasında yer alıyor.