Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan: “İsrail’in teslimiyetine dayanmayan hiçbir süreçte kalıcı anlaşma zemini kurulamaz”
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Abraham Antlaşmaları ve İsrail ile normalleşme tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Arıkan, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile olası anlaşma sürecinde bölge ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini şart koştuğunu öne sürerek, Türkiye’nin bu tür teklifleri açık biçimde reddetmesi gerektiğini savundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Orta Doğu’daki diplomatik süreçler, İsrail ile normalleşme politikaları ve İran eksenli gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mahmut Arıkan, “Barış değil, teslimiyet getiren her türlü antlaşmayı reddediyoruz.” ifadelerini kullanarak, Abraham Antlaşmaları’nın bölge için uzun vadeli riskler taşıdığını savundu. Arıkan, “Abraham Antlaşmaları, siyonizm ve emperyalizmin bölgeye yerleştirdiği zaman ayarlı bombalardır.” açıklamasında bulundu.
“Trump, diplomatik zafer görüntüsü oluşturmaya çalışıyor”
Mahmut Arıkan, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşma zemini oluşturabilmek için Türkiye dâhil bölge ülkelerinin İsrail ile normalleşmesini şart koştuğunu ileri sürdü. Arıkan, “Trump, İran karşısındaki hezimetini; terörist İsrail’e masada diplomatik bir zafer kazandırarak örtmeye çalışmaktadır.” değerlendirmesini paylaştı.
“Teklif değerlendirmeye dahi alınmamalı”
İsrail ile kurulacak olası diplomatik süreçlere ilişkin uyarıda bulunan Mahmut Arıkan, “Bizler bölge ülkelerini ve iktidarı açıkça uyarıyoruz: İsrail’in teslimiyetine dayanmayan hiçbir süreçte, siyonist zihniyetle kalıcı bir anlaşma zemini kurulamaz.” ifadelerini kullandı.
Mahmut Arıkan, İsrail’in politikalarının meşrulaştırılmasına yol açacağını savunduğu girişimlerin reddedilmesi gerektiğini belirterek, “İsrail’in saldırganlığını meşrulaştırma anlamına gelen bu teklif, değerlendirmeye dahi alınmamalıdır.” dedi.
Açıklamasının devamında hükümete çağrı yapan Mahmut Arıkan, “İktidar bir an önce kamuoyuna açık ve net şekilde bu teklifi reddettiğini açıklamalı; siyonizmle aynı masada bulunmayacağını ilan etmelidir.” görüşünü paylaştı.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI