Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun Engelli Bireyler İçin Şarj İstasyonları ve Erişilebilir Park Çalışmalarını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Hizmete Açtı

Sivas Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştırmaya yönelik üç farklı hizmeti kamuoyuna tanıttı. Akülü sandalye şarj istasyonlarının açılışı, yenilenen engelsiz park alanı ve afet farkındalık eğitimiyle desteklenen program, kentte erişilebilirlik çalışmalarının genişletileceği mesajını verdi. Açılışlarda yapılan konuşmalarda hem mevcut hizmetler hem de planlanan projeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Ara 4, 2025 - 09:43
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun Engelli Bireyler İçin Şarj İstasyonları ve Erişilebilir Park Çalışmalarını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Hizmete Açtı


Sivas Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kent genelinde engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik yeni hizmetleri devreye aldı. Program, Belediye hizmet binası otoparkında kurulan akülü sandalye şarj istasyonunun açılışı ile başladı.

Akülü Sandalye Şarj İstasyonları Yaygınlaştırılıyor
Sivas Belediyesi ve CK Enerji Çamlıbel Elektrik iş birliğiyle kurulan şarj istasyonlarının ilk örneği hizmete alındı. CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, “Hayatı Aydınlat Projemiz ile engelleri aşarak bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı, hareket özgürlüklerini desteklemeyi ve kalıcı farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Sivas’a kazandırdığımız 8 adet şarj istasyonunun ilkini bugün hizmete aldık.” dedi.

Başkan Adem Uzun, konuşmasında uygulamanın şehir geneline yayılacağını belirterek, “Yoğunluğa göre 8 istasyonu farklı noktalara yerleştireceğiz. Engelli bireylerimize kartlar vererek istasyonlardan faydalanmalarını sağlayacağız. Kapsayıcı Yaşam Merkezi projemiz de bu çalışmaların önemli bir ayağı olacak.” ifadelerini kullandı.

Erişilebilir Park Alanı Yenilendi
TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışma kapsamında, Engelliler Kültür Merkezi yanında bulunan park tamamen erişilebilir hâle getirildi. Özel spor aletlerinin yenilendiği alanda özel tasarım salıncağın ilk denemesi Başkan Uzun tarafından yapıldı.

Engelli birey Merve Akıllı, “Çocukluktan beri hayalim salıncağa binmekti. Burada mutlu olacaklar. Katkı ve emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Uzun ise, “Sivas’ta bir ilk olarak 3 adet salıncağı ustalarımızla birlikte yaptık. Ayrıca yeni araç aldık, engelliler için asansör sistemi kuracağız. Çalışmalarımız artarak devam edecek.” diye konuştu.

Bir diğer engelli vatandaş Yelda Çubukçu, evindeki lavabonun erişilebilir hâle getirilmesi nedeniyle teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Engelli Bireylere Afet Farkındalık Eğitimi Verildi
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü ile Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Afet Farkındalık Eğitimi ve Afet ve Acil Durum Çantası Dağıtım Töreni”, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda afet anında doğru davranış yöntemleri anlatılırken, Başkan Uzun engelli bireylerin afetlere karşı bilinçli olması gerektiğine dikkat çekti ve katılımcılara afet çantası takdim etti.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI