Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüseyin Benek

SİYASETCİ TANIMA ve SEÇME SANATI!!!

SİYASETCİ TANIMA ve SEÇME SANATI!!!

Uzun zamandır siyaseti ya yakından izlerim, yada kenarından köşesinden içinde yer alırım, neden, siyaset toplumsal görevlerin içinde en önemlilerinden biri diyebilirim!!! Neden önemli derseniz?

Belediye başkanı seçilecek, seçeceğimiz belediye başkanı, şehrin toplu taşıması, su, kanal işleri, imar planı işleri, yol kaldırım işleri, park ve piknik alan işleri, mezarlık ve defin işleri, dükkan açma kapama işleri, evlenme nikah işleri, buzlanmayla mücadele hep belediye tarafından yapılır… Bu işler ne kadar önemliyse, belediyeye başkan olarak seçilecek, belediye meclisinde bu işler için karara imza atacak kişi veya kişilerde o kadar önemlidir… Bunu birde hükümet için düşünün, savunma, saglık, egitim okullar, teknoloji, barajlar yollar, vergi oranları, kimin ne kadar vergi verecegini, Bu kadar önemli işler için seçilecek kişinin de, bu işlere uygun, nitelikli liyakatli olması gerekir degil mi? Bunu nasıl bilecegiz, siyasetçileri ve siyasetini tanıyarak!!!

Yerel yönetimde olsun, genel yönetimde olsun, ülkenin, belediyenin ne kadar borçlandırıldığı, traktör modeli üretmek yerine, neden sürekli alt geçit, neden üst geçit yapıldığı? Cip, robot kol, yapay zeka, araç bataryaları için üretim ne zaman başlayacak? 30 yıldır imarlı olan yerlerin neden yeniden imara açıldı? Mahalledeki park neden üç kere yeniden yapıldığı gibi sorular, soruluyor da… Bu sorulara bugün Filistin zamanı kahrolsun İsrail, PKK/Fetö agzıyla konuşuyorsun, diyerek cevap veriyorsa, burada iki hata yapılıyor demektir. Birinci hata halk adına sorulan soruyu önemsemiyor, ikinci hata konunun Filistin’le, terör ile alakası yokken, belkide belediyeyi, ülkeyi aşırı borçlandırmasını maskelemek, eşe dosta yaptığı ballı imar planlarını, ihaleleri gizlemek için Filistin zulmünü, terör için birlik duygusunu kullanıyor olabilir… Bizim ilgilimizi vasat yönetimlerin aşırı borçların, verimsiz yatırımların, imar rant planlarının dışına kaydırıyor olabilir…

İkinci vaka, bir belediye başkanına şu piknik alanında ağaçlar neden kuruyor, orada temizlik yapılması gerekiyor neden yapılmıyor dediğimizde… M. Kemal Atatürk Polatlı da Kara Tepede Yunanlıları üç kere bozguna uğratmış diyorsa.. Bu iki tipi iyi tanıyın, seçtinizse bir daha seçmeyin, seçmedinizse hiç seçmeyin… Sizin hoşunuza gidenleri size söyleyerek sizin duygularınıza oynayan siyasetçiyi hemen ilk sözlerinden anlayın ki… Ülkeyi, Belediyeyi kim yönetecek, kim daha iyi yönetecek diyerek seçim yapın öneririm..

Bir siyasetci, Bizim adaya mı oy vereceksiniz, ülkemizden, ilimizden binlerce kilometre uzakta bir darbeci, generalin adını zikrederek Ekrem’e mi oy vereceksiniz, Sisi’ye mi diyorsa, Kandil’emi, bizim adaya mı diyorsa, çok dikkat edin sizin oyunuzu almak için her türlü manipülasyonu (yönlendirmeyi) algıyı yapacak bir siyasetçiyle karşı kayşasınız demektir… Ana muhalefet partisi ile bir terör örgütünü aynılaştırmayı bırakın, aynı karede ananları da dinlememenizi, iyi tanımanızı öneririm.. Neden?

Örneğin bir ülkenin yarısına yakını bu ana muhalefet partisine oy vermişse, hükümet eden partinin lideride bu muhalefet liderini teröristlikle suçluyorsa, bu kadar oy veren kişi terörist mi, yoksa teröristimi destekliyor? Bu sorunları kendi kendimize veya bu suçlamayı yapan lidere sormak lazım…  Net sayı vereyim gecerli kullanılan oy, 53.339.244 bu oyun 25.504.552’sini terörle direk veya dolaylı suçlanan bir partinin lideri almışsa, orada ciddi bir yanlış siyasal söylem vardır. Bu kadar oy alan meşru bir partiyi terörle dolaylı dolaysız suçlayan siyasileri dinlememek lazımdır… Yoksa bir toplumun yarıya yakını teröristse, o toplum nasıl toplumsal düzen kurabilir ki? Terörist sayısı bir toplumda %1 bile çokken, zaten bu kadar terörist varsa iş bitmiştir, Allah ve akıl esirgesin, toplumsal düzen bozulacaktır.. Allahdan böyle bir şey yok…

Başka bir siyasal söylem mantıksızlığıda milliyetçilik ve dindarlık yarıştırır olunmasıdır ki, ben bunu yanlış bulurum.. Nedeni de şudur? Ben sosyal demokratım, ekonomik eşitlikleri öncelikle ele alırım, biri 10.000.000 luk arabaya binerken birinin 11.000 Lira alırken, 10.000 lira kira vermesinin toplumsal sorunları besleyecegini, fitneye neden olacağını düşünürüm.. Öbürü ise toplumsal sorunların nedenini degil sonucu görür, her adaletsizlik bir zulümdür, ekonomik zulmü görmez, bu zulme tepki gösterenlere toplumsal sorun cıkarıyor gözüyle bakarsak, zaten milletine zulmü normal gören oluruz ki milliyetçi olamayız… Bunu yaparken vatandaşlar arasında etnik kimliklerine dayalı olarakta bazılarını över, bazılarını yererse… Ben tüm T.C vatandaşlarına eşit hukuk derim, o şu bu, bu şu der, kim bölücüdür onun yorumunu size bırakıyorum… Hiçbir sebep yokken, aşırı milliyetçilik yarıştıran siyasilere de dikkat edelim, mesafe koyalım derim… Çünkü siyasal rekabet içinde olan herkes bu ülkenin vatandaşıdır, bu milletin öz evlatlarıdır, demokratik hukuk düzeni içinde yönetime aday olabilirler, vatandaşlar seçerse ülke, il, ilçe yönetebilirler… Dindarlık yarıştıran siyasilere fazla zaman ayırmak istemiyorum, zır yanlıştır, iman kimde Allah bilir, az, çok biliyorum, biliyoruz, diyorum.. Bir örnek vermek gerekirse…

Dolar 5 lira bile degil, onların doları varsa bizim Allah’ımız var diye diye, nas var, diye diye ülkemizin durumu her geçen gün gitti kötüye.. 20 sene önce ülkemizin 130 milyar dolar borcu vardı, şimdi 500-530 milyar dolar borcu var… Bir kişi, lider dindar olabilir, bunu sık sık kullanıyorsa, siyasal ranta cevirmeye çalışıyorsa, bu tür siyasilere karşıda dikkat edelim derim… Nasıl siyasetçi tanıyacağız, nasıl seçimler yapacağız inşallah biraz ip ucu vermişizdir.. Son olarak..

Ekonomi söz konusu mu, üretim, mal arz ve talebi; tasarruf, faiz, kredi dengesi; piyasada sıcak paranın enflasyona neden olabilecegi düşüncesi; aşırı para kısmanın durğunluga neden olacağı düşüncesi; vatandaşa degil devlete kurumlara tasarruf yaptırma düşüncesi; yatırım ve üretim için teşviklerin verilmesi ve bunların verilen alanlara, ürünlere gidip gitmemesinin denetlenmesi, sonuç alınmayanlardan teşviklerin geri alınması gibi… Mantıklı şeyler söyleyen siyasileri de tanıyarak.. Tercihlerimizi yaparak, iyi olana yönetimleri vererek, ilçemizi, ilimizi, ülkemizi daha iyi yönetecek olanları seçmiş oluruz.. İyi olanın seçilmesi iyi yönetilmek, iyi yönetilmek ise iyi yaşamak demektir.. İyi yaşansın Ülkemde dilerim, Selam ve sevgilerimle..

Hüseyin Benek – baskentPostası.com – 2.1.2024

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER