Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “19 Mayıs özgürlüğe inanmış bir milletin yeniden doğuşudur”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı ve Cumhuriyet’e uzanan büyük inancın simgesi olduğunu belirterek, gençlerin Türkiye’nin geleceğinin en güçlü teminatı olduğunu vurguladı.

May 18, 2026 - 17:53
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “19 Mayıs özgürlüğe inanmış bir milletin yeniden doğuşudur”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık yolculuğundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Başkan Ahmet Ataç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin yalnızca bir tarih değil, bağımsızlık ve özgürlüğe inanan bir milletin yeniden ayağa kalkışının simgesi olduğunu belirtti.

“19 Mayıs bağımsızlık yürüyüşünün ilk adımıdır”

Ataç, “19 Mayıs 1919, yalnızca bir tarih değil; esarete boyun eğmeyen bir milletin bağımsızlık yürüyüşünün ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı umut meşalesi, karanlığın en yoğun olduğu günlerde bu ülkenin yolunu aydınlatmıştır.” dedi.

“19 Mayıs; bağımsızlık demektir, özgürlük demektir, Cumhuriyet’e uzanan büyük inancın adı demektir.” ifadelerini kullanan Ataç, bu mücadelenin yokluklar içinde ama onurundan vazgeçmeyen bir milletin kararlılığını temsil ettiğini kaydetti.

“Gençlik Cumhuriyet’in en güçlü nefesidir”

Başkan Ataç, “Atatürk’ün bu anlamlı günü gençlere armağan etmesi de tesadüf değildir. Çünkü gençlik; bu ülkenin umudu, yarınların güvencesi, Cumhuriyet’in en güçlü nefesidir. Özgür düşünen, sorgulayan, üreten, bilime ve sanata sarılan her gencimiz, Atatürk’ün emanetini geleceğe taşıyan en büyük değerdir.” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi olarak gençlere yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ataç, “Bizler de Tepebaşı’nda Atatürk’ün çizdiği yolda, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin kendini özgürce ifade edebildiği, sporla, sanatla, bilimle ve kültürle güçlendiği bir kent yaşamı için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerine güvenen toplumlar geleceğe güvenle yürür.” ifadelerini kullandı.

Ataç, mesajının sonunda “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” dedi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI