Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç: “Herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretiyoruz”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Eskişehir’deki Metin Özöğüt Yaşam Merkezi sakinleriyle bir araya geldi. Merkezde yürütülen sağlık, fiziksel aktivite, psikososyal destek ve sosyal yaşam çalışmalarını değerlendiren Ataç, “Deneyimli vatandaşlarımızın yaşamın içinde, sağlıklı, üretken ve mutlu bir şekilde yer alması bizim için çok kıymetli” dedi.

Ekim 5, 2026 - 12:34
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç: “Herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretiyoruz”


Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda merkez sakinleriyle buluştu. Oyunlara ve müzikli etkinliklere katılan Ataç, deneyimli vatandaşların sosyal hayatın içinde aktif biçimde yer almasının önemine dikkat çekti.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen programda merkez sakinleri, gün boyunca gerçekleştirilen oyun ve müzik etkinliklerine katıldı. Ataç da oyunlara eşlik ederken müzik etkinliğinde vatandaşlarla birlikte alkış tuttu ve merkez sakinleriyle sohbet etti.

“Yaşam deneyiminiz kentimizin hafızası”

Deneyimli vatandaşların toplum açısından taşıdığı öneme değinen Ataç, “Yaşam deneyiminiz kentimizin hafızası, hepimizin yol göstericisidir.” ifadelerini kullandı.

Yaş almanın yaşamdan ve sosyal hayattan kopmak anlamına gelmediğini belirten Ataç, belediyenin farklı yaş ve toplumsal kesimlere yönelik hizmet anlayışını anlattı.

Ataç, “Deneyimli vatandaşlarımızın yaşamın içinde, sağlıklı, üretken ve mutlu bir şekilde yer alması bizim için çok kıymetli. Onların yaşam deneyimi, kentimizin hafızası ve hepimizin yol göstericisidir. Bir belediyenin en temel sorumluluğu, insanına hayatın her döneminde sahip çıkmaktır.” dedi.

Tepebaşı Belediyesi olarak çocuklardan gençlere, kadınlardan engelli bireylere ve deneyimli vatandaşlara kadar farklı kesimlere yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Ataç, “Biz de çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan engelli bireylerimize ve deneyimli vatandaşlarımıza kadar herkes için eşit, erişilebilir ve insana yakışır hizmet üretmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Sosyal bağları ve hayata katılımı güçlendiren bir dayanışma ortamı var”

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nin yalnızca konaklama hizmeti veren bir yapı olmadığını vurgulayan Ataç, merkezde sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal bağları ve günlük yaşama katılımı destekleyen çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

Ataç, “Burada hemşerilerimizin sağlığını, sosyal bağlarını ve hayata katılımını güçlendiren büyük bir dayanışma ortamı var. En değerli şey, yüzlerdeki tebessüm ve birlikte olmanın verdiği güçtür. Bu güzel ortamı hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi 179 kişiye hizmet verdi

Aralık 2021’den bu yana faaliyetlerini sürdüren Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde bugüne kadar 179 kişiye hizmet verildi. Toplam 72 yatak kapasitesine sahip merkezde halen 55 misafir konaklıyor.

Merkezde sağlık ve beslenme hizmetlerinin yanı sıra fiziksel aktivite, psikososyal destek ve sosyal yaşama katılımı güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütülüyor. 60 yaş üstü misafirlerin günlük yaşamlarında gözetim ve destek sağlayarak yaşam kalitelerinin korunması amaçlanıyor.

7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunuluyor

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nde doktor gözetiminde 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. Günlük muayene, ilaç takibi ve sağlık kontrolleri gerçekleştirilirken fizyoterapist eşliğinde bireysel ve grup egzersizleri de düzenleniyor. Merkez sakinlerine ayrıca kişiye özel psikososyal destek programları uygulanıyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetlere de yer verilen merkezde haftada iki gün resim, bir gün müzik atölyesi ve üç gün spor faaliyeti gerçekleştiriliyor. Merkez sakinlerinin hazırladığı çalışmalar dönemsel sergiler aracılığıyla ziyaretçilerle buluşturulurken sosyal, kültürel ve fiziksel etkinliklerle aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi hedefleniyor.