Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Etimesgut Havalimanı’nın pistini 3 bin metreye çıkarıyoruz”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’daki Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek pist uzatma, apron genişletme, yeni taksi yolları ve Ay Yıldız Köprüsü projelerinde yüzde 90’ın üzerinde fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını açıkladı. Havalimanından Ayyıldız Yerleşkesi ve şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracak bağlantı yolunda çalışmalar sürüyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım ve yenileme çalışmaları devam eden Ankara’daki Etimesgut Havalimanı ile bağlantı yollarında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Uraloğlu, havalimanında pist, apron, taksi yolu ve Devlet Konukevi başta olmak üzere birçok noktada yoğun şekilde çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Bakan Uraloğlu, projede fiziki gerçekleşme oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını ifade ederek, “Etimesgut Havalimanı’nda pist, apron, taksi yolu ve Devlet Konukevi başta olmak üzere birçok noktada çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.” dedi.
“Pist Uzunluğunu 3 Bin Metreye Çıkarıyoruz”
Pist çalışmalarına ilişkin bilgi veren Uraloğlu, mevcut 2 bin 450 metre uzunluğundaki pistin 3 bin metreye uzatıldığını açıkladı. Uraloğlu, “Pist genişliğini ise 42 metreden 60 metreye çıkarıyoruz. Pistin aşınma tabakası imalatlarını tamamladık.” ifadelerini kullandı.
Mevcut taksi yollarının yenilendiğini ve yeni paralel bağlantı yollarının da inşa edildiğini belirten Uraloğlu, mevcut taksi yollarındaki kazı ve dolgu çalışmalarının tamamlandığını, paralel taksi yolunun dolgu imalatlarında ise sona yaklaşıldığını kaydetti.
160 Bin Metrekarelik Yeni Apron Yapılıyor
Apron kapasitesinin artırılması kapsamında yürütülen çalışmalara da değinen Uraloğlu, “Toplamda 160 bin metrekarelik yeni apron imalatı çalışmalarımızda kaliteli beton ve aydınlatma direkleri imalatları tamamlanma aşamasına geldi.” dedi.
Pist, apron ve taksi yollarının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 600 bin metrekarelik kaplamalı imalat gerçekleştirileceğini belirten Uraloğlu, havalimanının altyapı kapasitesinin önemli ölçüde güçleneceğini ifade etti.
Devlet Konukevi’nde Sona Yaklaşıldı
Etimesgut Havalimanı’nda yapımı devam eden 4 bin 800 metrekarelik Devlet Konukevi’nde ince imalat çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu, açık otopark alanlarının altyapı çalışmalarına da devam edildiğini söyledi.
Havalimanı çevresindeki ulaşım ve güvenlik altyapısının da eş zamanlı ilerlediğini aktaran Uraloğlu, çevre güvenlik yolu, çevre güvenlik duvarı ve altyapı deplase çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
“Bağlantı Yolu Şehir Merkezine Ulaşımı Kolaylaştıracak”
Etimesgut Havalimanı Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmaların devam ettiğini belirten Uraloğlu, “Toplam 12,5 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolun 6,5 kilometrelik kesimini bölünmüş yol, 6 kilometresini ise tek yol standardında projelendirdik.” açıklamasında bulundu.
Bağlantı yolunun havalimanından Ayyıldız Yerleşkesi ve şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracağını kaydeden Uraloğlu, “Projenin bölünmüş yol kesiminde kalan 3 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolu Etimesgut Havalimanı’ndan Ayyıldız yerleşkesine ve şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.” dedi.
Ay Yıldız Köprüsü’nde Çalışmalar Sürüyor
Proje kapsamında teknolojik altyapıya sahip yeni köprü çalışmalarının da sürdüğünü belirten Uraloğlu, “Ay Yıldız Köprüsü’nü 140 metre uzunluğunda, ekstradoz eğik askılı olarak inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Uraloğlu ayrıca, proje kapsamında yer alan 40 metrelik Ankara Bulvarı Altgeçidi’nde de çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI