Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Rize-Artvin Havalimanı 4 Yılda 4,2 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14 Mayıs 2022’de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı’nın 4 yılda 4,2 milyon yolcuya ulaştığını açıkladı. Deniz dolgusu üzerine inşa edilen havalimanında 2026 yılının ilk 4 ayında yolcu sayısının yüzde 29 arttığını belirten Uraloğlu, toplam uçak trafiğinin ise 29 bini geçtiğini ifade etti.

May 14, 2026 - 08:02
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Rize-Artvin Havalimanı 4 Yılda 4,2 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışının 4’üncü yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Uraloğlu, 14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete alınan havalimanının bölge ulaşımı, turizmi ve ticareti açısından önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet vererek Rize ve Artvin’in toplam nüfusunun 8 katı kadar yolcu ağırladı.” ifadelerini kullandı.

“Bölgenin Sembol Yapılarından Biri Oldu”

Rize-Artvin Havalimanı’nın sadece bir ulaşım noktası olmadığını vurgulayan Uraloğlu, “Çay bardağı temalı Hava Trafik Kontrol Kulesi, terminal binasındaki Çay Müzesi ve Karadeniz mimarisiyle havalimanımız bölgenin sembol yapılarından biridir.” dedi.

Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ikinci, dünyanın ise beşinci havalimanı olma özelliğini taşıyan tesisin uzun yıllar bölgeye hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, havalimanının sahip olduğu altyapı ve ulaşım kapasitesiyle dikkat çektiğini ifade etti.

2026’nın İlk 4 Ayında Yüzde 29 Artış

Bakan Uraloğlu, 2026 yılının Ocak-Nisan dönemine ilişkin verileri de paylaştı. Uraloğlu, “2026 yılının ilk 4 ayında ise Rize-Artvin Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 392 bin 466’ya ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Uçak trafiğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Uraloğlu, “2026 yılının Ocak-Nisan döneminde havalimanımızda gerçekleşen toplam uçak trafiği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 2 bin 810’a ulaştı. Son 4 yılda ise 29 bini aşkın uçuşu başarıyla yönettik.” dedi.

100 Milyon Ton Deniz Dolgusu Üzerine İnşa Edildi

Rize’nin Pazar ilçesinde inşa edilen havalimanının 100 milyon ton deniz dolgusu üzerine kurulduğunu belirten Uraloğlu, tesisin 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde piste sahip olduğunu kaydetti. Havalimanında ayrıca aynı anda 7 uçağın park edebileceği apron alanı bulunduğu bildirildi.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI