Son dönemde artan toplumsal şiddet olayları, vatandaşlar arasında güvenlik endişesi yaratırken, uzmanlar bu olayları değerlendirerek çözüm önerileri sundu. Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barış Erdoğan, suçluların Discord, Telegram, Instagram ve YouTube gibi dijital platformlarda örgütlenerek propaganda yaptığını vurguladı. Erdoğan, gençlerin bu platformlara yönelmesini engellemek için dijital medya okuryazarlığı derslerinin okullarda verilmesi gerektiğini ifade etti. Gençlere onurlu bir yaşam sürebilecekleri maddi ve manevi imkanların sunulmasının önemine dikkat çekti.
Sosyal psikolog Prof. Dr. Cem Şafak Çukur ise toplumsal şiddetle başa çıkmak için Ruh Sağlığı Yasası’nın çıkarılması gerektiğini belirtti. Çukur, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Gençlik ve Spor, Adalet Bakanlıklarının aktif çalışmalar yürüttüğünü ancak bu çalışmaların bütüncül bir yaklaşıma dönüşmediğini dile getirdi. Ayrıca, sağlık sistemine sosyal hekimlik ve ruh sağlığı hekimliği birimlerinin eklenmesinin önemine vurgu yaptı.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise insanların maddi olarak zenginleşirken ahlaki değerlerini kaybettiklerini ve gençlerin kimlik karmaşası yaşadıklarını belirtti. Uzmanlar, sosyal medya platformlarının suç unsuru içeren verileri yetkililere zorunlu olarak iletmesi gerektiğini de vurguladılar.
CUMHA – Cumhur Haber Ajansı