Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel: “104 yıl sonra Türkiye’nin gündemi yine Akdeniz”

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şehit ve gazileri andı. Genişel, Kurtuluş Savaşı dönemindeki mücadele ruhuna işaret ederek Ege ve Akdeniz üzerinden Türkiye’ye yöneldiğini belirttiği tehditlere karşı aynı kararlılığın sürdüğünü ifade etti.

Eyl 7, 2026 - 14:31
Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel: “104 yıl sonra Türkiye’nin gündemi yine Akdeniz”

Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel imzasıyla yayımlanan açıklamada, Kurtuluş Savaşı sırasında Aydın ve Ege’de verilen mücadele hatırlatılarak milli birlik ve kararlılık vurgusu yapıldı.

“Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz”

Türk ordusunun ve Aydınlı Efelerin kurtuluş mücadelesindeki rolüne değinen Genişel, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz sırasında verdiği emri hatırlattı.

Genişel, “104 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emriyle Türk ordusu, kahraman Aydınlı hemşehrilerimizle birlikte emperyalistleri Ege Denizi’ne dökmüştü.” ifadelerini kullandı.

Aydın’ın 7 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutlayan Genişel, mesajında şehit ve gazileri de andı. Genişel, “Bütün hemşehrilerimizin 7 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutluyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi sunuyor, Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

“104 yıl sonra Türkiye’nin gündemi yine Akdeniz”

Genişel, açıklamasında tarihsel mücadelenin yanı sıra güncel dış politika ve güvenlik gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye açısından Ege ve Akdeniz’in yeniden önemli bir gündem başlığı haline geldiğini savunan Genişel, geçmişteki mücadele ruhunun bugün de korunması gerektiğini belirtti.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel, “104 yıl sonra Türkiye’nin gündemi yine Akdeniz. Ege’nin karşı kıyısından ve Akdeniz’den ülkemize yönelen emperyalist tehditleri, 104 yıl önceki ruh ve kararlılıkla karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığının mesajında, Aydın’ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü vesilesiyle Kurtuluş Savaşı’nda yaşamını yitirenler ve gaziler anılırken, milli birlik ve kararlılığın sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI