Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Tarihi yapı nitelikli bir merkez olacak”
Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın Kurtoğlu Mahallesi’nde Osman Şevki Uludağ’ın 1930’lu yıllarda konut ve muayenehane olarak kullandığı tescilli yapıyı restore ederek kütüphaneye dönüştürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tarihi yapının kütüphane, çalışma alanları ve kafeteryasıyla Bursa’ya hizmet vereceğini açıkladı.
Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın tarihi mirasını koruyarak yeni işlevlerle geleceğe taşımaya yönelik çalışmalar kapsamında Kurtoğlu Mahallesi’ndeki tescilli bir yapının restorasyonuna başladı. Osman Şevki Uludağ’ın 1930’lu yıllarda konut ve muayenehane olarak kullandığı yapı, çalışmaların tamamlanmasının ardından Osman Şevki Uludağ Kütüphanesi adıyla hizmet verecek.
Yıldırım Belediyesi, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Mimar Sinan Kütüphanesi, Yıldırım Gençlik Merkezi Kütüphanesi ile Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi Kütüphanesi’nin ardından ilçeye yeni bir kütüphane daha kazandıracak.
TARİHİ YAPI YENİ İŞLEVİYLE KORUNACAK
Kurtoğlu Mahallesi’nde bulunan tescilli yapı, restorasyon sürecinde tarihi dokusu korunarak yeniden düzenlenecek. Osman Şevki Uludağ tarafından 1930’lu yıllarda konut ve muayenehane olarak kullanılan bina, proje tamamlandığında kütüphane, çalışma alanları ve kafeteryadan oluşan bir merkeze dönüşecek.
Restorasyon çalışmalarının sürdüğü yapıda incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geçmişin izlerini korurken yapıları yeni işlevlerle geleceğe taşımayı amaçladıklarını belirtti.
Yılmaz, “Yıldırım’ı geleceğe taşırken, geçmişimizin izlerini de koruyarak yarınlara aktarıyoruz. Osman Şevki Uludağ’ın bir dönem konut ve muayenehane olarak kullandığı bu tescilli yapıyı restore ederek Bursa’mıza kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.
“KÜTÜPHANELERİ YAŞAM ALANLARI OLARAK GÖRÜYORUZ”
Kütüphanelere yalnızca kitapların bulunduğu alanlar olarak yaklaşmadıklarını vurgulayan Yılmaz, gençlerin eğitim, araştırma ve üretim süreçlerini destekleyecek merkezler oluşturduklarını kaydetti.
Yılmaz, “Biz, kütüphaneleri yalnızca kitapların bulunduğu mekanlar olarak görmüyoruz. Kütüphaneler; gençlerimizin hayaller kurduğu, kendilerini geliştirdiği, ürettiği ve geleceğe hazırlandığı yaşam alanlarıdır. Bu anlayışla Osman Şevki Uludağ Kütüphanesi’ni de ilçemize kazandırıyoruz.” dedi.
“OKUYACAĞI, ARAŞTIRACAĞI VE ÜRETECEĞİ BİR MERKEZ OLACAK”
Tarihi yapının restorasyon sonrasında farklı kullanım alanlarını bir araya getireceğini belirten Yılmaz, “Tarihi dokusunu koruyarak yeniden Bursa’ya kazandıracağımız bu kıymetli yapı; kütüphanesi, çalışma alanları ve kafeteryasıyla gençlerimizin ve hemşehrilerimizin keyifle vakit geçireceği, okuyacağı, araştıracağı ve üreteceği nitelikli bir merkez olacak.” açıklamasında bulundu.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Osman Şevki Uludağ’ın geçmişte konut ve muayenehane olarak kullandığı tescilli yapı, Osman Şevki Uludağ Kütüphanesi olarak Yıldırım ilçesine ve Bursa’ya hizmet vermeye başlayacak.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI