Yunusemre Belediyesi yaz boyunca park ve bahçelerde temizlik ve bakım çalışmaları yürütecek
Yunusemre Belediyesi, ilçe genelinde park, bahçe ve ortak alanlarda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına başladı. Yaz boyunca sürecek faaliyetlerle her gün farklı bir mahallede kapsamlı çevre düzenlemesi yapılacak.
Yunusemre Belediyesi, ilçedeki park ve bahçelerde yaz dönemi boyunca sürdürülecek temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Faaliyetler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla yürütülüyor.
İlk uygulama 75. Yıl Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Parklardaki oyun gruplarında tamir ve bakım yapılırken; kaldırımlarda ot temizliği, çim biçme, ağaç budama ve genel çevre düzenlemesi faaliyetleri gerçekleştirildi.
Yaz boyunca planlanan çalışma programına göre, her gün farklı bir mahallede benzer uygulamalar yapılacak. Belediye ekipleri önce ot temizliği ve budama işlemlerini gerçekleştirecek, ardından temizlik ekipleri genel çevre temizliği sağlayacak.
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Balaban, 75. Yıl Mahallesi'nde başlayan uygulamanın yaz sonuna kadar devam edeceğini belirterek, “Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerimizin hafta başından bu yana yürüttüğü ortak çalışma 75. Yıl Mahalle’mizde devam ediyor. Yaz boyunca her gün farklı bir mahallede ekiplerimiz görev yapacak. Önce park ve bahçeler ekibimiz otları temizleyip ağaçları budayacak, ardından temizlik işleri ekiplerimiz genel temizliği gerçekleştirecek. Böylece temiz bir Yunusemre, temiz bir yaşam mümkün olacak” ifadelerini kullandı.
Balaban ayrıca yaz sıcağında çalışan tüm personele teşekkür etti.