Yunusemre Belediyesi’nde çöp konteynerlerinde büyük dönüşüm: Yaklaşık yüzde 90’ı yenilendi

Yunusemre Belediyesi, ilçede bulunan yaklaşık 7 bin çöp konteynerinin kullanım ömrünü tamamlayanlarını yenileriyle değiştiriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sürdürülen çalışmalarda eski konteynerlerin tekerlek, kulp ve kullanılabilir parçaları da yeniden değerlendirilerek belediye kaynaklarında tasarruf sağlanıyor.

Eyl 9, 2026 - 12:30
Yunusemre Belediyesi’nde çöp konteynerlerinde büyük dönüşüm: Yaklaşık yüzde 90’ı yenilendi

Yunusemre Belediyesi, ilçede temizlik hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla kullanım ömrünü tamamlayan çöp konteynerlerini yeniliyor. Yaklaşık 7 bin çöp konteynerinin bulunduğu ilçede konteynerlerin yüzde 90’ı yenilenerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARA YENİ KONTEYNERLER

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sürdürülen çalışma kapsamında yeni konteynerler Yunusemre Belediyesi Şantiyesi’ne getiriliyor. Burada hazırlanan konteynerler, ilçede ihtiyaç duyulan noktalara sevk edilerek kullanıma sunuluyor.

Kullanım ömrünü tamamlayan ve hurdaya ayrılan konteynerlerin tekerlek, kulp ve benzeri kullanılabilir parçaları ise ayrıştırılıyor. Kullanılabilecek durumdaki parçaların yeniden değerlendirilmesiyle hem israfın önüne geçiliyor hem de belediye kaynaklarının daha verimli kullanılması hedefleniyor.

“HALKIN KAYNAKLARI HALKA HİZMET OLARAK ULAŞTIRILIYOR”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, yenileme çalışmalarının temiz bir Yunusemre hedefi doğrultusunda sürdürüldüğünü belirtti.

Balaban, “Göreve gelir gelmez başlattığımız temizlik kampanyası ile temiz Yunusemre için duyarlılık artırıcı çalışmalara imza atmıştık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de temiz bir Yunusemre için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.” dedi.

Kullanım ömrünü tamamlayan konteynerlerin yenilendiğini belirten Balaban, çalışmaya sağladığı destek nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkür ederek, “Hem kendi imkânlarımız hem de Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile ilçemizde bulunan 7 bin çöp konteynerinin yüzde 90’ı yenilenecek. Yani Yunusemre’de halkın kaynakları halka hizmet olarak ulaştırılıyor.” ifadelerini kullandı.

“ATMIYOR, KULLANIYORUZ”

Belediye kaynaklarının verimli kullanılmasına önem verdiklerini vurgulayan Semih Balaban, eski konteynerlerin kullanılabilir parçalarının çöpe gönderilmediğini söyledi.

Balaban, “İlçemizde yaşayan 270 bin vatandaşımıza hizmet ederken elimizdeki bütün kaynakları da en verimli şekilde kullanmaya önem veriyoruz.” diye konuştu.

Yıllardır kullanılan ve toplum sağlığı açısından risk oluşturabilecek durumdaki konteynerlerin yenilendiğini aktaran Balaban, “Kullanım ömrünü tamamlayan konteynerlerimizi çöpe atmak yerine kullanılabilir durumda olan tüm parçalarını da değerlendiriyoruz. Tekerlekleri, kulpları ve benzeri parçalarını yeniden kullanıyoruz. Bu sayede hem israfın önüne geçiyor hem de belediyemizin kaynaklarını koruyoruz.” dedi.

Yenilenen konteynerlerin ilçede ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldığını belirten Balaban, “Yaklaşık yüzde 90 oranında yenilediğimiz konteynerlerimizi vatandaşlarımızın da ilçemizde ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırarak halkımızın kullanımına sunuyoruz. Temiz bir Yunusemre için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Balaban, “Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz de hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI