Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Antalya’da Başkan Vekili Büşra Özdemir’i Ziyaret Etti: “Tutuklu Yargılama Siyasi İnfaza Dönüştü”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir’i ziyaret etti. Muhittin Böcek’in tutukluluk haline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, tutuklu yargılamanın hukuk devleti ilkesini zedelediğini belirterek, uygulamanın siyasi bir infaza dönüştürüldüğünü söyledi.

Ara 18, 2025 - 11:58
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Antalya’da Başkan Vekili Büşra Özdemir’i Ziyaret Etti: “Tutuklu Yargılama Siyasi İnfaza Dönüştü”


Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ile bir araya geldi. Ziyarette Özdağ’ı belediye bürokratları karşıladı.

Anı Defterine Dikkat Çeken Mesaj
Ziyaret kapsamında Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Ümit Özdağ, deftere, “Düşman ceza hukuku uygulamalarıyla cezaevinde bulunmanız hukuk devletimizin ne kadar yıprandığının en açık kanıtlarından birisidir. Anayasamızın 10’uncu maddesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Suçlu olduğu kanıtlanmamış siyasetçilerin cezaevinde tutulması kabul edilemez.” ifadelerini yazdı.

“Sağlık Sorunları Ciddi Boyutta”
Başkan Vekili Büşra Özdemir, ziyarette yaptığı açıklamada, Muhittin Böcek’in tutukluluk sürecinin beş buçuk ayı geride bıraktığını belirterek, “Pandemi döneminde çok ciddi sağlık sorunları yaşadı. Cezaevi koşulları bu sorunları artırdı. Günde 22 ilaç kullanıyor. Akciğerlerindeki tahribat, pankreas ve böbrek sorunları, tansiyon, diyabet ve uyku apnesi rahatsızlığı devam ediyor.” dedi. Özdemir, demokratik hukuk devletinde masumiyet karinesinin korunması gerektiğini vurguladı.

“Tutuklu Yargılama Şart Değil”
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı değerlendirmede, “Kimse yargılanmaz değil, ancak tutuklu yargılama şart değil. Aksine yapılmaması gereken siyasi bir infaza dönüştürülmüş durumda.” ifadelerini kullandı. Türkiye’de hukuk devleti ve demokrasi vurgusu yapan Özdağ, seçimlerin millet iradesinin yeniden tecelli edeceği bir süreç olacağına inandıklarını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Büşra Özdemir, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ziyaret anısına ayyıldızlı bir plaket takdim etti.