100 YIL ÖNCE 12 OCAK 1922

Millî Savunma Bakanı Refet Paşa ile Bayındırlık Bakanı Rauf Bey'in istifaları Meclis'te açıklandı.

Oca 12, 2022 - 08:50
100 YIL ÖNCE 12 OCAK 1922

* İçişleri Bakanı Fethi Bey,  Genel Kurmay Başkanlığı'na yakında  Karadeniz Bölgesindeki Rumlar üzerine yapılacak askeri harekât için bilgi verdi.


* Cannes' te Yunan Başbakanı Gunaris ile L. George ve Curzon İngiltere'nin müttefik devletlere sunduğu barış planını görüştü. 


* Piyer Loti'nin kâtibi Mösyö G. Janberger, Mustafa Kemal'e mektubunda TBMM'den 1 Kasımda Türk davasına hizmetinden dolayı Loti'ye gönderilen teşekkür mektubunu ile şehit çocuklarının işlediği halıyı alan Loti'nin çok duygulandığını ve Loti'nin teşekkür ettiğini bildirdi.


* Tercümanı Hakikat gazetesi : Büyük Millet Meclisi' de harp tahsisatı kabul edildi. 
- Anadolu'nun hazırlığı fevkaladedir.
- Enver Paşa tevkif edildi.


* Akşam gazetesi : Birinci İnönü Zaferi nedeniyle Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Paşa ve İsmet Paşa'nın gazetemize demeçleri.


* Yeni Adana gazetesi : Mösyö Briand'ın Fransız Meclisinde 12 Aralık'taki mühim beyanatı : Şark sulhu temin edilmese idi, Fransa dört veya beş yüz bin askeri silah altında bulunduracaktı. 


*Hâkimiyeti Milliye gazetesi : Adana kahramanlarımızı nasıl karşıladı.

*Vakit gazetesi : Refet Paşa istifa etti.

DÜZENLENEYEN : Nevin Balta