Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tiyatro 15 Temmuz

Bu haberin fotoğrafı yok

Keşfet TVİnsanın ya mecnun olması ya da en azından Türkiye’de yaşamıyor olması lazım ki, bu ülkenin tarihindeki en sinsi darbe teşebbüsüne «tiyatro» diyebilsin. Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi bunların ikisinden de olamayacağına göre geriye tek seçenek kalır, hıyanet…

Gaflet, dalâlet hattâ hıyanet diye bir laf ya, işte aynen öyle…

Yahu adamlar hava, kara, deniz bütün Silahlı Kuvvetleri harekete geçirip sivil iktidarı indirmek ve kendi menfur emellerini gerçekleştirmek istemişler, bu hırs ve alçaklıkları yüzünden o teşebbüslerinde millet evlâtlarından 251 can şehid olmuştu.

Az daha geri dönülmesi imkânsız bir vetireye giriyorduk. Allah bu milletin iyileri yüzüsuyu hürmetine namussuz ve haysiyetsiz güruhu rezil rüsve etti. Çok şükür o darbe teşebbüsü anında püskürtüldü.

Tiyatro demeye dili varanlar haindir. Hálâ bu inancımı muhafaza ediyorum.

15 Temmuz evet bir kurgu idi lâkin bir güruhun değil Türkiye düşmanı iç ve dış mihrakların bir kurgusu idi. Memlekette büyük bir çalkantı meydana gelecek ve en az yüz yıl geriye gidecektik.

Belki de geriye gitmekle de kalmayıp yok olup gidecektik. Zira bu darbe ile dış düşmanlar surda bir gedik açmakla kalmayacak, surların tamamı yıkılıp gidecekti. Hainlerin gözlerini hırsları kör etmişti.

Demokratik yollardan iktidar olma şanslarının olmadığını iyice anlamışlar, bu şekilde ülkenin altını üstüne getirme bahasına iktidarı devirmek yolunu seçmişlerdi. Allah cezaları versin. Verdi de…

15 Temmuz ülke tarihimizdeki en önemli varyanttır. Askerî darbeler gelip geçimişti. Bu darbe başarılı olsaydı her üç ordu darbesinden daha tesirli olacak ve haddinden fazla kan kaybedecektik.

CHP ülke tarihinin yüzkarasıdır. Darbeye bile tiyatro diyecek kadar seviye kaybı yaşayan bir genel başkanları vardı, değiştirdiler ama CHP zihniyeti hálâ aynı. Bunlardan bir cacık olmaz.

15 Temmuz’un iyi tarafı. Bir darbe teşebbüsünün bile iyi tarafı vardır. Hiç değilse bu hadise ile bir daha asla ve kat’a teşebbüs edilemeyecek bir darbeler dönemi sonu yaşanmış oldu.

Allah bu milleti, tarihindeki (mazisindeki) Osmanlı mübarek nesillerinin yaptıkları yüzüsuyu hürmetine koruyor diyorum bendeniz.

Soytarılardan bazıları hálâ 15 Temmuz’un mánâ ve ehemmiyetini anlamış değiller. Allah ıslah eylesin, ıslah olmayacaklarsa Allah cezalarını versin.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sağlam değil. Atatürk ilke ve inkılâbları ile bu kadar oluyor. Osmanlı ise sağlam temelleri olan bir devlet-i ebed müddet idi. Yedi düvel bir araya geldi de yıkamadılar. En azından Osmanlının devamı bir Cumhuriyet kuruldu. Buna da şükür.

Yeni nesillere bütün bu ayak oyunlarını iyi anlatmalıyız. Yoksa işi basit bir tiyatro olarak görmeleri işten bile değil. O kadar hain türedi ki her on yılda onbeş milyon hain desek başımız ağırmaz.

Bu ülkeye en büyük kötülük Atatürk maskesi altında yapılanlardır. Ágâh olunuz, kendinize ve milletinize acıyınız. 15.07.2024