Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Akın’ın Vizyon Projesiyle Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencilerinin Korkuları Sevgi ve Özgüvene Dönüştü
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Temmuz ayından bu yana yürütülen hipoterapi öncesi alıştırma eğitimlerini başarıyla tamamladı. Binicilik, Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde özel bireylerin korkuları özgüvene dönüştü ve 45 öğrenciye madalya ile başarı belgeleri v
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin 45 öğrencisi, Temmuz ayından bu yana devam eden hipoterapi öncesi eğitimlerini başarıyla tamamladı. Binicilik, Spor ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde yürütülen program, Engelsiz Yaşam Merkezi ile koordineli şekilde planlandı ve uzman ekipler eşliğinde gerçekleştirildi.
Özel Bireylerin Korkuları Özgüvene Dönüştü
Süreç boyunca çocukların atlara karşı duyduğu korkular, düzenli eğitim ve sevgi temelli yaklaşım sayesinde yerini özgüvene ve cesarete bıraktı. Katılımcılar denge, koordinasyon ve motor becerilerinin yanı sıra sosyal iletişimde de önemli ilerleme kaydetti. Ata binmek için gün sayan çocuklar, program sonunda kendilerini daha özgüvenli hissettiklerini ifade etti.
Başkan Akın’ın Vizyonu Kapsamlı Hizmete Dönüştü
Program sonunda düzenlenen törende öğrencilere madalya ve başarı belgeleri takdim edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, “Çocuklarımızın gösterdiği üstün gayreti bugün taçlandırmış olduk. Önce onları yetiştiren ailelerine, ardından çocuklarımıza ve bu süreçte emek veren uzman ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgiyle birleşen emek sayesinde bugün bu özel anı yaşıyoruz. Hizmetimizi artırarak daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Çocukların Sosyal Gelişimi Ön Planda
Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan, Temmuz ayından bu yana çocukların sosyal gelişim kaydettiğini belirterek, “İlk zamanlarda ata karşı korkuları vardı çünkü bilmedikleri bir ortamdı. Ancak süreç içerisinde alıştılar ve önemli bir ilerleme sağladılar. Ata binmek için heyecanla gün sayıyorlar. Bu çalışma çocuklarımıza beceri ve sosyal gelişim anlamında çok güzel katkılar sundu. Başta Ahmet Akın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullan