Elazığ’da uzun süredir merak edilen 6. Bölge teşviklerinin devam edip etmeyeceği konusu netlik kazandı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, teşviklerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 1 yıl daha uzatıldığını duyurdu.
Teşvik süresi Resmi Gazete’de yayımlandı
Elazığ’da yatırımcıların merakla beklediği 6. Bölge teşvikleriyle ilgili açıklama, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’dan geldi. Alan, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, teşvik süresinin Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 1 yıl daha uzatıldığını belirtti.
Başkan Alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Uzun süredir teşvik süresinin uzatılması için mücadele ediyorduk. Nihayet ‘Cazibe Merkezi Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Karar’ Resmi Gazete’de yayımlandı ve ilimizin 6. Bölge imkanlarından faydalanma süresi 1 yıl daha uzatıldı. İş dünyası olarak yeni yatırımların önünü açacak bu kararın alınmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ilgili bakanlara, milletvekillerine ve belediye başkanına teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun.”
İş dünyası için büyük fırsat
6. Bölge teşvikleri, yatırımcılara vergi muafiyetleri, sigorta prim destekleri ve düşük faizli kredi imkanları sunuyor. Teşviklerin süresinin uzatılması, yeni yatırımların önünü açarak bölgedeki istihdama katkı sağlayacak.
Elazığ’daki iş dünyası temsilcileri, teşviklerin süresinin uzatılmasını memnuniyetle karşılarken, yatırımcıların da bu fırsattan en iyi şekilde faydalanması bekleniyor.