CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü: “Algı balonunu İzmir halkıyla birlikte patlattık”

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında ikinci kez bir araya gelen ilçe başkanları; Genel Merkez kararları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Eylül İzmir programı, parti demirbaşlarına ilişkin hukuki süreç ve yeni dönem saha çalışmalarını değerlendirdi. Gümrükçü, örgütlere tartışmadan uzak, vatandaşın sorunlarına ve çözüme odaklanan saha çalışmaları yürütme çağrısı yaptı.

Ağu 28, 2026 - 17:02
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü: “Algı balonunu İzmir halkıyla birlikte patlattık”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İlçe Başkanları, yerel örgütlenme ve saha stratejilerini değerlendirmek üzere ikinci kez toplandı. CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında il binasında gerçekleştirilen İlçe Başkanları Toplantısı'nda Genel Merkez kararları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti, hukuki süreçler ve ilçelerde yürütülecek saha organizasyonları ele alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu 2 Eylül’de İzmir’de

Toplantının öncelikli gündem maddelerinden birini Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Eylül’de gerçekleştireceği İzmir ziyareti oluşturdu. İlçe başkanlarına ziyaretin hazırlıkları hakkında bilgi veren Utku Gümrükçü, organizasyonun eksiksiz tamamlanması için örgütlerin koordineli hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Gümrükçü, ilçe örgütlerinin program öncesinde gerekli hazırlıkları tamamlamasını isterken, ziyaret kapsamında yapılacak çalışmaların eş güdüm içerisinde yürütülmesinin önemine işaret etti.

Parti Demirbaşları ve Zarar Tespiti İçin Komisyon Kuruldu

Genel Merkez tarafından alınan karar doğrultusunda, yeni partiye geçişlerde parti demirbaşlarına el konulması ve ilçe başkanlıklarında meydana geldiği belirtilen zararların tespit edilmesi amacıyla özel bir komisyon kurulduğunu açıklayan Gümrükçü, komisyonun yakın zamanda İzmir’e geleceğini bildirdi.

Hukuki sürecin sağlıklı biçimde başlatılabilmesi için ilçe başkanlıklarından ayrıntılı çalışma isteyen Gümrükçü, parti demirbaşları ve tespit edilen zararlarla ilgili titiz ve detaylı bir envanter hazırlanması gerektiğini kaydetti.

“Algı Balonunu İzmir Halkıyla Birlikte Patlattık”

CHP’ye yönelik “sokağa çıkamazlar, esnafa gidemezler” şeklindeki iddialara da değinen Gümrükçü, İzmir’de gerçekleştirdiği ziyaretlerden örnekler vererek söz konusu değerlendirmelere katılmadığını belirtti.

Gümrükçü, saha çalışmalarını şu sözlerle anlattı:

“Bana ‘sokağa çıkamaz’ dedikleri gün Kemeraltı Çarşısı’nda esnafımızla kucaklaşıyordum; ‘sizi derneklere, dükkânlara sokmazlar’ dedikleri gün ise iki ayrı esnaf odasında, oto sanayide ve akşamında seyyar satıcılarımızla sokaktaydım. Birilerinin yaratmaya çalıştığı kaos ve yalana dayalı algıyı, algı balonunu İzmir halkıyla birlikte patlattık.”

Parti örgütlerine saha çalışmalarında tartışmalardan uzak durmaları yönünde çağrı yapan Gümrükçü, vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarına odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Gümrükçü, “Bizim işimiz nutuk atmak değil; vatandaşın gündemiyle ilgilenmek, ekonomik buhranın altında ezilen halkımızın yanında olmak. Kimseyle tartışmaya girmeyin, kavga etmek için fırsat kollayanlara fırsat vermeyin. 102 yaşında Türkiye’nin en köklü ve örgütlü partisinin temsilcileri olarak sokakta, pazarda, çarşıda, tarlada vatandaşın yanında olun.” ifadelerini kullandı.

“Çözüm Odaklı Saha Çalışmaları Yoğunlaşacak”

İzmir’de 25 ilçe başkanlığında yönetimlerin görevlendirilme işlemlerinin tamamlandığını belirten Gümrükçü, yönetim yapılanmasını tamamlayan örgütlerin bundan sonraki dönemde saha faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceğini açıkladı.

Tüm ilçe başkanlıklarından alan çalışmalarını yoğunlaştırmalarını isteyen Gümrükçü, CHP örgütlerinin yalnızca sorunları gündeme getiren değil, aynı zamanda çözüm için girişimde bulunan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların acil çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu belirten Gümrükçü, örgütlerin “düğününden cenazesine, hak mücadelesinden esnaf ziyaretine kadar” vatandaşların yanında olacağını ifade etti. Acil çözüm gerektiren konularda yalnızca açıklama yapmakla yetinilmeyeceğini kaydeden Gümrükçü, sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşüleceğini ve mümkün olan yolların kullanılacağını belirtti.

Toplantı, ilçe başkanlarının kendi bölgelerindeki örgütlenme faaliyetleri ve yürütülen saha çalışmalarına ilişkin raporlarını sunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI