Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolu’daki Otel Yangınının Sorumluları Hukuk Önünde Hesap Verecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yangında hayatını kaybeden 66 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, yaralanan 51 kişiye de acil şifalar temennisinde bulundu.
Yangının ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında ilk etapta otelin sahibi de dâhil olmak üzere dört kişinin gözaltına alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihmali ve kusuru olanların hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı. Erdoğan, “Şunu bir defa açık ve net söylemek durumundayım; her ne suretle olursa olsun böyle bir facianın yaşanmasına sebep olanlar, ihmali ve kusuru olanlar hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir,” ifadelerini kullandı.
Soruşturmalar Tüm Detaylarıyla Devam Ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın ardından dört bakanın hızla bölgeye sevk edildiğini ve yangına müdahale sürecinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Toplam 156 araç ve 428 personelin yangına müdahale ettiğini kaydeden Erdoğan, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ifade etti. Soruşturma kapsamında altı Cumhuriyet savcısı, iki mülkiye başmüfettişi, Çalışma Bakanlığı’ndan dört başmüfettiş ve beş kişilik bilirkişi heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Millî Yas İlan Edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatını kaybeden vatandaşların anısına bir günlük millî yas ilan edildiğini açıkladı. 22 Ocak 2025 Çarşamba günü, Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde bayrakların gün batımına kadar yarıya çekileceğini duyurdu. Erdoğan, “Gün siyaset yapma değil, dayanışma, bir ve beraber olma günüdür,” diyerek tüm kesimlerden hassasiyet beklediklerini ifade etti.
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür elim olaylardan muhafaza eylesin,” dedi.