Düzce’de Minik Tulumcu Ahmet Semih Toraman Konuralp Antik Kenti’nde Gelecek Hayalini Anlattı

Düzce Belediyesi’nin kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihi atmosferde yankılanan tulum ezgilerine sahne oldu. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman ile babası Nedim Toraman, antik kentte yaptıkları provalarda hem kültürel mirası yaşattı hem de restorasyon sonrası aynı sahnede konser verme hayallerini paylaştı.

May 18, 2026 - 14:39
Düzce’de Minik Tulumcu Ahmet Semih Toraman Konuralp Antik Kenti’nde Gelecek Hayalini Anlattı

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanat etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği tarihi alan, bu kez tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çalarak geleceğe dair hedeflerini anlattı.

Tulum çalmaya babasının desteğiyle başladığını belirten Ahmet Semih Toraman, müziğe olan ilgisini geliştirerek sürdürdüğünü söyledi. Toraman, “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Provaları Her Yerde Yapıyoruz”

Oğlunun müziğe olan ilgisini desteklediğini belirten baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı. Tulum sanatçısı bir arkadaşının Ahmet Semih’e küçük bir tulum hediye ettiğini aktaran Toraman, oğlunun zamanla kendini geliştirdiğini ifade etti.

Kendisinin de kemençe çaldığını söyleyen Nedim Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım.” dedi.

“Antik Kentte Baba Oğul Konser Vermek İstiyoruz”

Konuralp Antik Kenti’nin tarihi atmosferinin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Nedim Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından burada konser verme hayali kurduklarını söyledi. Toraman, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz.” diye konuştu.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, tarihi mirasın yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleriyle de ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI