Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de dayanışma var

7-14 yaş aralığındaki çocuklar ve aileleri Aşık Veysel Buz Sporları Salonu’nda düzenlenen yeni yıl etkinliğinde buluştu.

7-14 yaş aralığındaki çocuklar

 

İZMİR _ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mahallede Dayanışma Var Projesi kapsamında, kentin farklı mahallelerinden 7 ile 14 yaşları arasında çocuklar, gönüllü gençlerle yeni yıl etkinliğinde bir araya geldi. Bornova’da Aşık Veysel Buz Sporları Salonu’nda buz pateni yapan ve yüz boyama etkinliğine katılan çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

 

29.12.2024 628ab019 1ec3 4541 9fa9 8b1a1d43e79529.12.2024 17cc5222 3eea 417d aeff b9b13f2b0bac

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen, gençlerin sorumluluk alarak gönüllü olduğu, dayanışma kültürünün yaşatılmasında aktif rol aldığı Mahallede Dayanışma Var adlı sosyal sorumluluk projesi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ile projede gönüllü çalışan gençlerin de yer aldığı etkinlikte, dayanışmanın önemi vurgulandı. Çocuklar için yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı programda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Jimnastik Okulları öğrencilerinin gösterisi nefes kesti.

29.12.2024 8651fa3f 9266 403d 8007 3a0b0e1f01bd

Buz pateni keyfi
2024 yılına eğlenerek veda eden çocuklar, buz pateni yaptı. Heyecan dolu anların yaşandığı renkli programda çocuklar doyasıya eğlendi. Öznur Tugay, Levent Yıldır ve Pınar Okyay da çocukları buz pateni tribününden izledi. Programda konuşan Dr. Levent Yıldır, gençlerin gönüllü katılımını artıran bu proje ile dayanışmanın güçlendiğini vurgulayarak, “Dayanışmadan anlamamız gereken, bir sorun karşısında birlikte olmayı bilmek, birlikte değerlendirmek, birlikte çözüm yolları bulmak ve yine birlikte bu çözüm yollarını hayata geçirmektir. Dayanışma ile hayır işleri arasında çok önemli fark var. Biri yukarıdan aşağı çalışır. Biri ise tamamen eşitliğe dayanır. Lütfen bu ayrımı sahiplenelim. Dayanışmada bir eşitlik söz konusudur. Yatay ilişki söz konusudur. En başta ötekine saygı vardır ve aynı zamanda ötekinden de alınabilecek, öğrenilebilecek şeyler olduğunu hissettirir” dedi. Programda, gönüllü çalışan gençlere hediye de verildi.

Dayanışma kültürü büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Mahallede Dayanışma Var Projesi, 18-30 yaş arası üniversiteli ya da mezun genç gönüllüler ile çocukları buluşturuyor. İzmir’de ekonomik ve sosyal açıdan kentsel haklara erişimi kısıtlı mahallelerde dayanışma kültürünü yaşatmayı ve büyütmeyi hedefleyen sosyal dayanışma ve güçlendirme projesi,  sivil toplum örgütleri, ilçe belediyeler, üniversiteler, mahalle muhtarları ile iş birliği içinde yürütülüyor. Projeyle kentsel haklara eşit erişimin desteklenmesi amacıyla nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması ile ilgili başlıklarda mahallelerde çalışmalar yürütülecek.

Proje sayesinde gönüllülerin hem bireysel gelişimlerine hem de sosyal sorumluluk bilincine katkı sağlanıyor. Gönüllüler bu süreçte iletişim becerilerini geliştirme, topluma fayda sağlama ve çocukların hayatlarına dokunma fırsatı yakalıyor. Gönüllüler, çocukların eğitimine, sosyal gelişimine ve aileler ile kurdukları iletişim sayesinde mahallede toplumsal dayanışmaya katkı sağlıyor.