Karayazılılar Milli Ağaçlandırma Bayramında Fidanlarını Dikti
Başkent Postası/ Arif Aydın / Murat Genç
Karayazılılar Milli Ağaçlandırma Bayramında Fidanlarını Dikti
Kaymakam / Belediye Başkanı Muammer SARIDOĞAN öncülüğünde Karayazı Köyceğiz Göleti yakınındaki kırsal alana ağaç fidanları dikildi .
Karayazı Kaymakamlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım :
Daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı" etkinliği kapsamında, Köyceğiz Göleti çevresinde fidan dikimi gerçekleştirildi.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün Geçmişi
Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren ülkemizde 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmaktadır.
2019 yılında "Geleceğe Nefes" mottosu ile yola çıkılan kutlamalarda, 13,8 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. Çorum'da yapılan etkinlikte, 1 saat içerisinde yaklaşık 3.000 kişinin katılımıyla dikilen 303.150 adet fidan Guinness rekoru olarak tescil edilmiştir.
2020 yılında, "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" mottosu ile kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde, 4,5 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur.
Ayrıca, 3 kıtada yer alan 28 ülkede yaklaşık 50.000 adet fidan toprakla buluşturulmuştur.
Çubuktaki etkinlikte 21.826 metre karelik alandaki Türkiye haritası üzerinde 452.023 fidan dikilerek oluşturulan dünyanın en büyük ağaç mozaik resmi, Guinness rekoru olarak tescil edilmiştir.
2021 yılında yine "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" mottosuyla düzenlenen etkinliğe, 69 ülkeden 1 Başbakan, 17 Bakan, 50 büyükelçi, 6 uluslararası kuruluş temsilcisi olmak üzere, yabancı misyondan 190 kişi katılım sağlamıştır.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl gerçekleştirilen ana etkinlik Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki AOÇ arazisinde yapılmış, 81 ilde yaklaşık 1.000 farklı noktada, 300 bin kişinin katılımıyla 5,2 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur.