Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Belek’te turizm altyapısını ve çevreyi güçlendirecek adımları atacağız”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek’te BETUYAB toplantısında turizm altyapısı ve çevre düzenlemelerine ilişkin önemli kararları açıkladı. Acısu Deresi çevresindeki izinsiz yapıların kaldırılacağını, arıtma tesisleri ile TOKİ altyapı sorunlarının kurumlar arası iş birliğiyle çözüleceğini belirten Ersoy’un değerlendirmeleri, bölgenin sürdürülebilir turizm hedeflerine yeni bir yön çizdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya programı kapsamında Belek Turizm Yatırımcıları Birliği’nde düzenlenen toplantıda bölgenin turizm altyapısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Öntaş, ASAT Genel Müdürü Cengiz Gülebay ve TURAŞ Genel Müdürü Mustafa Engin Akkaya katıldı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Belek’in çevresel sürdürülebilirliği ve turizm potansiyelini artırmaya yönelik başlıklar ele alındı.
“Uygunsuz yapılar kaldırılacak”
Acısu Deresi çevresindeki mevcut duruma ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dere çevresinde izinsiz şekilde inşa edilen ve çevre ile görüntü kirliliğine neden olan köprüler, yeniden düzenlenecek imar planına uygun ve daha işlevsel yapılarla yenilenecek.” dedi.
Dere yatağına müdahale eden unsurların kaldırılmasının planlandığını belirten Ersoy, “Acısu Deresi’nin denize kavuştuğu noktada dereyi atıklarla kirleten ve uygunsuz konumda bulunan yapı ile barınakların yetkili idare tarafından ivedilikle kaldırılması kararlaştırıldı.” ifadelerini kullandı.
Mehmet Nuri Ersoy, atılacak adımların dere ekosisteminin korunması ve çevre sorunlarının azaltılması açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.
TOKİ altyapısı ve arıtma tesislerinde ortak adım
Belek’te Yukarıkocayatak mevkisinde inşa edilen TOKİ konutlarının altyapı ve kanalizasyon sorunlarının da gündeme geldiğini aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İller Bankası’nın desteğiyle ASAT tarafından yürütülecek çalışmaların hızlandırılması yönünde adımlar attık.” açıklamasında bulundu.
Serik bölgesinde Bakanlık tarafından inşa edilen iki arıtma tesisinin daha verimli kullanılabilmesi amacıyla DSİ, ASAT ve Antalya Valiliği iş birliğinde altyapı, kanal ve drenaj sistemlerinde iyileştirmeye gidileceğini belirten Ersoy, “Yoğun turizm sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen bu çalışmalarla Acısu Deresi’nde yaşanan çevre sorunlarına kalıcı bir müdahale planlıyoruz.” dedi.
Toplantıda yapılan değerlendirmeler doğrultusunda Belek’te turizm altyapısının güçlendirilmesi ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik kurumlar arası eşgüdümün artırılması kararı alındı.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI