MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: “Terörsüz Türkiye, Süper Güç Türkiye’nin mukaddimesidir”
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Balıkesir İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye sürecini, bölgesel gelişmeleri ve Cumhur İttifakı’nın politikalarını değerlendirdi. Büyükataman, milli birlik ve toplumsal mutabakat vurgusu yaparken Türkiye’nin terörden arındıkça ekonomi, teknoloji, sanayi ve dış politikada daha güçlü bir konuma ulaşacağını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP’nin “Kardeşlik Kalbimizde Gelecek Aklımızda” sloganıyla yürüttüğü 15. Olağan Kurultay süreci kapsamında gerçekleştirilen Balıkesir İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde konuştu.
Büyükataman, konuşmasında Balıkesir’in Milli Mücadele dönemindeki yerine değinirken Terörsüz Türkiye süreci, milli birlik, bölgesel güvenlik, Cumhur İttifakı ve Türkiye’nin gelecek dönem hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Balıkesir Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yere sahiptir”
Balıkesir Kongrelerinin Batı Anadolu’daki direnişin örgütlenmesinde önemli rol oynadığını belirten Büyükataman, “Balıkesir, Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yere sahiptir. Batı Anadolu’da yaşanan işgaller karşısında Balıkesir Kongreleri ile sivil ve askeri direnişin temelleri atılmış ve Milli Mücadele’nin kırılma noktalarından biri olmuştur.” dedi.
Büyükataman, Balıkesir Kongrelerinin Batı Anadolu’daki direnişi kurumsallaştırarak Kurtuluş Savaşı'na zemin hazırladığını ifade ederek, “Türk milletinin vatansız bırakılamayacağı, devletsiz kalmayacağı ve esir edilemeyeceği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bu kahramanlık destanı neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.” ifadelerini kullandı.
MHP'nin siyaset anlayışını Türk milletinin bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığı üzerinden tanımlayan Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesi olan Türk milliyetçiliğinin yegâne kalesidir. Milli Mücadele’nin ruh cephesi Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te yaşamaktadır.” diye konuştu.
Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben” sözünü hatırlatarak, partisinin milli çıkarları siyasi menfaatlerin üzerinde tuttuğunu savundu.
“Dünyamız ağır bir belirsizliğin içerisinden geçmektedir”
Küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükataman, mevcut dönemi siyasi ve güvenlik dengelerinin yeniden şekillendiği bir süreç olarak nitelendirdi.
Büyükataman, “İçerisinde bulunduğumuz zaman dilimi küresel fay hatlarının çatırdadığı, bölgesel dengelerin alt üst olduğu, kapalı kapılar ardında yeniden çizilen haritaların tedavüle sokulmak istendiği sallantılı bir dönemdir. Dünyamız ağır bir belirsizliğin içerisinden geçmektedir.” dedi.
Bölgedeki gelişmeler karşısında Türkiye'nin iç bütünlüğünün önemine işaret eden Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Terörsüz Türkiye sürecinde sorumluluk üstlendiğini belirtti.
Büyükataman, “Liderimizin bu tarihi adımı Cumhurbaşkanımızın da meseleyi sahiplenmesiyle bir devlet politikası olmuş, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın ilk stratejik hamlesi yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.
“Milli birliğimiz perçinlendi”
Terörsüz Türkiye sürecinde önemli kazanımlar sağlandığını savunan Büyükataman, konuşmasında PKK ile SDG/YPG'nin varlığını feshettiğini ifade etti. Süreçte herhangi bir pazarlık yapılmadığını söyleyen Büyükataman, “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter kimliğinden, milli ve manevi değerlerimizden hiçbir taviz verilmemiştir.” dedi.
Büyükataman, toplumsal birlik mesajı vererek, “Milli birliğimiz perçinlenmiş, bin yıllık kardeşliğimiz her zamankinden daha güçlü bir noktaya ulaşmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin arasına sokulmak istenen nifak tohumları kurutulmakta, Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında yaratılmak istenen yapay ayrılıklar son bulmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Toplumsal mutabakatın ve iç cephenin güçlendirilmesini Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı önemli gördüklerini belirten Büyükataman, “Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi huzur, kökü kardeşliktir.” diye konuştu.
Terörsüz Türkiye hedefinin etnik ve mezhepsel ayrılıkları ortadan kaldırmayı amaçladığını belirten Büyükataman, “Terörsüz Türkiye, İstiklal ve İstikbali müdafaadır.” değerlendirmesinde bulundu.
Büyükataman, Devlet Bahçeli’nin sözlerine atıfta bulunarak, “Terörsüz Türkiye, Süper Güç Türkiye’nin mukaddimesidir.” ifadesini aktardı.
Muhalefete Terörsüz Türkiye eleştirisi
Terörsüz Türkiye hedefine yönelik eleştirilere de yanıt veren Büyükataman, Türkiye'nin terör sorunundan tamamen kurtulmasının ekonomi, sosyal hayat, yerli sanayi ve milli teknoloji alanlarında yeni imkânlar oluşturacağını savundu.
Büyükataman, “Türkiye terör kamburundan kurtulduğunda ekonomiden sosyal hayata, yerli sanayi yatırımlarından milli teknoloji hamlelerine kadar her alanda güçlenecektir. Terörsüz Türkiye siyasal ve toplumsal birlik, istikrar ve güven demektir.” dedi.
İYİ Parti'yi ve bazı siyasi partileri eleştiren Büyükataman, Terörsüz Türkiye sürecine yönelik itirazların siyasi çıkarlarla bağlantılı olduğunu ileri sürdü. Büyükataman, “Bugün Terörsüz Türkiye’ye karşı çıkanlar, dün terörün siyasi uzantılarıyla aynı ittifak çatısı altındaydılar. Bugün Ankara merkezli bu milli hamleyi iftiralarla karalamaya çalışanlar, dün yabancı başkentlerde icazet arıyorlardı.” ifadelerini kullandı.
MHP'nin terörle yan yana getirilemeyeceğini vurgulayan Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin adını terörle yan yana getirmek, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bizim ‘Hedefimiz Belli, Yolumuz Hak, Tarafımız Doğru Alnımız Pak’tır.” diye konuştu.
“Türkiye farklı kaynakları buluşturan bir merkez konumundadır”
Konuşmasının devamında Türkiye'nin bölgesel ve küresel konumuna değinen Büyükataman, enerji sistemleri, ticaret ağları ve güvenlik politikalarında kapsamlı bir dönüşüm yaşandığını söyledi.
Büyükataman, “Türkiye artık farklı kaynakları buluşturan, krizleri çözebilen, farklı güzergâhları yöneten bir merkez konumundadır. Batı ile Doğu arasındaki geleneksel hatlar çökerken, jeopolitik atılımların ve milli stratejinin devreye girdiği yer Türkiye’dir.” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin terör sorunundan kurtulmasıyla toplumsal hayat, ekonomi, dış politika ve milli birlik alanlarında kalkınmanın hızlanacağını savunan Büyükataman, “Türkiye bölgesel krizlerden güçlenerek çıkacak ve Türk Asrı’nda hak ettiği liderlik kürsüsüne mutlaka oturacaktır.” dedi.
Büyükataman, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin güvenliği, kalkınması ve geleceği için çalışmayı sürdüreceğini belirterek, Balıkesir İl Kongresi'nin yeni dönem için hayırlı olmasını diledi ve görev alacak parti yöneticilerine başarı temennisinde bulundu.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI