Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Amacımız Selçuklu’ya En İyi Hizmeti Sunabilmek”

CUMHA’dan Muhsin Akıl, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret ederek ilçede 2025-2026 döneminde yürütülen projeler, eğitim yatırımları, spor tesisleri, restorasyon çalışmaları ve yeni hedeflere ilişkin değerlendirmeleri derledi. Pekyatırmacı, Selçuklu’nun gelişim sürecine dikkat çekerek yeni yatırımların süreceğini ifade etti.

May 23, 2026 - 07:46
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Amacımız Selçuklu’ya En İyi Hizmeti Sunabilmek”


KONYA – CUMHA’dan Muhsin Akıl’ın gerçekleştirdiği ziyarette, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ilçede hayata geçirilen projeler ile devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Pekyatırmacı, belediyecilik anlayışlarının temelinde hizmet kalitesi, erişilebilirlik ve vatandaş memnuniyetinin bulunduğunu belirterek, “Amacımız Selçuklu’ya en iyi hizmeti sunabilmek.” ifadelerini kullandı.

1971 yılında Konya’da doğan Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra özel sektörde görev yaptı. 2009 yılında yerel siyasete adım atan Pekyatırmacı, belediye meclis üyeliği görevlerinin ardından 2018 yılında Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine getirildi ve 2019 yerel seçimlerinde yeniden seçildi.

“Dijitalleşme ve Hizmet Süreçlerini Hızlandırıyoruz”

Pekyatırmacı, 2025-2026 döneminde özellikle proje ruhsat ve iskân işlemlerinde dijitalleşmeye ağırlık verdiklerini ifade ederek süreçlerin daha şeffaf ve hızlı hale getirildiğini söyledi. Eğitim alanındaki yatırımların sürdüğünü belirten Pekyatırmacı, okul altyapılarının güçlendirildiğini ve yeni eğitim alanlarının ilçeye kazandırıldığını kaydetti.

Belediye hizmet filosunun genişletildiğini aktaran Pekyatırmacı, temizlik hizmetleri ile kompost ve atık yönetimi çalışmalarının hızlandırıldığını belirtti.

“Gevale Kalesi’nde Yeni Aşama Başlıyor”

Selçuklu Belediyesi’nin kültür ve turizm projelerine değinen Ahmet Pekyatırmacı, Gevale Kalesi Restorasyonu’nun dördüncü etap çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Projenin ihale sürecine yakın zamanda geçilmesi planlanıyor.” açıklamasını yaptı.

Parsana Mahallesi’nde yaklaşık 39 bin metrekarelik alanda yeni park yapılacağını ifade eden Pekyatırmacı, proje kapsamında yeşil alanlar, oyun grupları ve otopark alanlarının yer alacağını söyledi.

Sille’de Baraj Parkı konseptinde yeni restoran yatırımı yapıldığını aktaran Pekyatırmacı, Kapalı Otopark ve Karma Yapı Projesi’nin de bölgeye değer katacağını vurguladı.

“Eğitimden Spora Çok Sayıda Yatırım Tamamlandı”

Konya Spor Lisesi ile Selçuklu Fen Lisesi’ne kapalı spor salonu ve suni çim saha kazandırıldığını belirten Pekyatırmacı, Yazır Mahallesi’nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Sağlıklı Hayat Merkezi’nin tamamlandığını ifade etti. Güzel Sanatlar Lisesi yapımının sona erdiğini kaydeden Pekyatırmacı, eğitim, spor ve kütüphanecilik alanlarında yatırımların sürdüğünü söyledi.

Yeşil alan projeleri, çevre yatırımları ve güneş enerji sistemi uygulamalarının devam ettiğini belirten Pekyatırmacı, asfalt ve altyapı çalışmalarının ilçenin gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

“Selçuklu Türkiye Genelinde 21. Sırada”

Pekyatırmacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan sosyoekonomik gelişmişlik endeksi verilerine dikkat çekerek, “Selçuklu’nun Türkiye genelinde 21. sırada yer alması önemli bir başarıdır. Bu tablo, yapılan yatırımların karşılık bulduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Milli Sporcular Yetiştirmek İstiyoruz”

Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin önemli hedefler arasında olduğunu belirten Ahmet Pekyatırmacı, şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız yalnızca spor okullarındaki öğrencilere hizmet vermek değil. Gençlerimizin yeteneklerini ölçmek, onları desteklemek ve milli sporcu olarak ülkemizi temsil etmelerine katkı sunmak istiyoruz. Spor okullarındaki kapasitemizi daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz.”

Kelebek Vadisi Kafe ve Restoran Projesi ile Konya Tropikal Kelebek Bahçesi çevresinde yeni çekim alanları oluşturmayı planladıklarını aktaran Pekyatırmacı, projelerin Konya kültürü ve gastronomisinin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI