Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye ve Avrupa kentleri ‘Yeşil Bir Gelecek’ için Konak’ta buluştu

Konak Belediyesi ev sahipliğinde, ‘Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘İklim Zirvesi’ Türkiye ve Avrupa şehirlerinden belediyeleri bir araya getirdi.

Konak Belediyesi ev sahipliğinde,

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen “Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık (Strategic Partnership for Awareness Climate and Environment) (SPACE)” projesi çerçevesinde, Türkiye ve AB ülkelerinden belediye temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen “İklim Zirvesi” Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen zirveye katılan belediyeler, iklim kriziyle mücadele deneyimlerini ve iklim alanındaki iyi uygulama örneklerini sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Panel ve atölyelerle zengin bir program içeriği sunan zirve, yüzlerce konuğun katılımıyla yeşil bir gelecek vizyonuna katkı sağladı.

Mutlu: Yol gösterici ve ufuk açıcı

İklim Zirvesi’nin, Türkiye ve dünyadan deneyimleri paylaşmak için önemli bir platform olduğunun altını çizen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Birbirimizden öğreneceğiz ve birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Dolayısıyla bu zirve hepimiz için yol gösterici ve ufuk açıcı. İklim krizi ile ilgili felaketler dünyanın gündeminde. Türkiye maalesef bu sorunu en yoğun yaşayan coğrafyalardan biri. Yakın geleceğimizi daha da tehdit eden bu soruna karşı önlemler almak ve kentlerimizi dirençli hale getirmek zorundayız” dedi.

Konak SECAP yıl sonunda tamamlanacak

İklim krizi ile mücadele konusunda Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalardan örnekler veren Başkan Mutlu, “Konak Belediyesi’nin imzacısı olduğu Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne göre; 2030 yılına kadar sera gazı emisyonunu yüzde 40 azaltmayı hedefliyoruz. Bunun için de Yerel İklim Eylem Planı’nı başlatıyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başlayan Konak Sürdürülebilir Konak Enerji ve İklim Eylem Planı, yani Konak SECAP’ın çalışmalarını da 2024 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Kapsayıcı Sıfır Atık Yönetimi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Projesi ile sıfır atık modelini geliştirmeyi, altyapısını sürdürmeyi, atık toplamayı ve bunun için de ekipman sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Turkiye ve Avrupa kentleri ‘yesil bir gelecek icin Konakta bulustu 8 scaled