Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Asrın İnşası’nın Emekçileriyle Gurur Duyuyoruz”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yürütülen Asrın İnşası kapsamında görev yapan mimar, mühendis ve işçilerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, 200 bin kişilik dev ekibin emeğine dikkat çekerek sahadaki çalışanların sözlerine yer verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlatılan Asrın İnşası seferberliği kapsamında Kahramanmaraş’ta görev yapan mimar, mühendis ve işçilerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda ustabaşı Hacı Deniz’in “Perdelerini gördükçe insanın içi sevinç doluyor.” sözlerine yer verildi.
Bakan Kurum, mesajında “Kimi projeyi çizdi, kimi temeli kazdı… Gecesini gündüzüne katıp, bir yuvayla bin umudu büyüten 200 bin mimar, mühendis ve işçi kardeşimizle, Asrın İnşası’nın emekçileriyle gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
11 İlde Dev İnşa Seferberliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde 174 ayrı alanda, 3 bin 481 şantiyede yürütülen çalışmalarda 200 bin kişilik ekip görev aldı. Saatte 23, günde 550 konut üretimiyle depremzede vatandaşların yeni yuvalarına kavuşması sağlandı.
Kahramanmaraş’ta 73 Bin 956 Bağımsız Bölüm
Toplam 73 bin 956 bağımsız bölümün inşa edildiği Kahramanmaraş’ta sahada görev yapan çalışanların duyguları da paylaşıldı. Topograf Vakkas Çeskir, “Halkın evini teslim aldığındaki sevinci görmek gurur verici. İnsanların ‘Burası benim’ diyebileceği bir yer oluşuyor.” dedi.
“Burada Bir Çöp Toplasam Bile Benim İçin Güzel Olurdu”
Makine teknikeri Sinan Akkaya, depremin ilk anından itibaren sahada olduğunu belirterek, “İlk başta burası toparlanmaz diye düşündüm ama her gün biraz daha ilerledi. İnsanlara sıcak bir yuva verebilmek bizi motive etti. İlk anahtar tesliminde o sevinci görmek her şeye değdi.” ifadelerini kullandı.
“Buradan Her Geçtiğimizde Gururla Bakacağız”
Ustabaşı Hacı Temiz ise, “İlk temelde ayaklarımız çamurdaydı. Bugün geldiğimiz noktayı anlatmak zor. İnsanlar pencerelerini açıp perdelerini gördükçe insanın içi sevinç doluyor. Buradan her geçtiğimizde gururla bakacağız.” diye konuştu.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI