İÇİŞLERİ BAKANI DİYARBAKIRDA 5 TERÖRİST YAKALADI

Başkent Postası/Jale Aksoy Demirkıran

Eyl 9, 2023 - 10:29
İÇİŞLERİ BAKANI DİYARBAKIRDA 5 TERÖRİST YAKALADI

İÇİŞLERİ BAKANI DİYARBAKIRDA 5 TERÖRİST YAKALADI

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Diyarbakır'da bombalı saldırı yapmak için hazırlıklar yapan 5 PKK'lı teröristlerin, düzenlenen operasyonda yakalandığını bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Diyarbakır ve Mardin İl Emniyet Müdürlükleri, Havacılık Daire Başkanlığı, Diyarbakır Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Bomba İmha Şube Müdürlükleri'nce teröristlerin kaldıkları adrese operasyon düzenlendi.


Operasyonda, PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı ile avometre, saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve silah ele geçirildi.
Bakan YERLİKAYA'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında;
"Bir nebze olsun insanlıktan nasibini almayan hainlere asla acımayacağız. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandılar.