Şekerli Meşrubatlar Dünya Sağlığı İçin Büyük Tehdit: Her Yıl Milyonlarca Yeni Vaka
Dünya genelinde her yıl şekerli içecekler nedeniyle milyonlarca diyabet ve kalp hastalığı vakası yaşanıyor. Eleştiriler, sağlık sektörünün belirli konularda sessiz kalırken şekerli içecek endüstrisine dikkat çekmemesine yönelik arttı.
Yapılan araştırmalara göre, şekerli meşrubatların tüketimi her yıl dünya genelinde yaklaşık 2,2 milyon yeni tip 2 diyabet vakasına ve 1,2 milyon yeni kalp-damar hastalığı vakasına sebep oluyor. Bu çarpıcı istatistikler, şekerli içeceklerin toplum sağlığını tehdit eden temel faktörlerden biri olduğunu gösteriyor.
Ancak bazı uzmanlar, sağlık sektöründe farklı yaklaşımlar sergilenmesini eleştiriyor. "Kaya tuzu tüketimi hipertansiyona neden olur" diyen çevrelerin, şekerli içeceklerle ilgili verilere karşı yeterince tepki göstermediği öne sürülüyor. Sosyal medya platformlarında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan eleştirmenler, bu tutumu "gaflet, delalet ve hatta hıyanet" olarak nitelendiriyor.
Bazı medya mensuplarına yönelik "gerçekleri gündeme taşıma" çağrısında bulunulurken, ilgili tartışmanın derinleşeceği ve sağlık politikaları ile medya tarafsızlığının yeniden masaya yatırılacağı ifade ediliyor.
CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Beğenmiyorum
0
Aşk
0
Komik
0
Öfkeli
0
Üzgün
0
Vay
0