TMSF, Dilan ve Engin Polat’a ait milyonluk lüks araçlar için satış ihalesi düzenliyor
Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında şirketlerine kayyım atanan Dilan ve Engin Polat’a ait Ferrari ve Porsche gibi milyonlarca lira değerindeki lüks araçlar, TMSF tarafından açık artırma usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 22 Nisan’da İstanbul’da yapılacak.

Lüks yaşantılarıyla uzun süre gündemde kalan Dilan ve Engin Polat hakkında yürütülen soruşturma sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), çiftin mal varlıklarına ilişkin önemli bir adım attı. Polat çiftine ait Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki araçlar için satış ilanı yayımlandı.
Ferrari ve Porsche modelleri listede
TMSF tarafından açıklanan satış listesinde yer alan araçlar arasında dikkat çeken modeller bulunuyor. Ferrari 296 GTB 2022 model aracın satış bedeli 34 milyon 750 bin TL olarak belirlendi. Porsche Panamera 4 Platinum Edition 2022 model araç için ise 13 milyon 950 bin TL talep ediliyor. Tüm araçlar yüksek güvenlikli kapalı otoparkta muhafaza ediliyor.
İhale 22 Nisan’da düzenlenecek
Lüks araçların satış süreci kapalı zarf usulüyle başlayacak. En yüksek teklifin muhammen bedeli aşması durumunda açık artırma aşamasına geçilecek. İhale, 22 Nisan 2025 saat 10.00'da TMSF'nin İstanbul’daki merkez binasında gerçekleştirilecek. Satışa ilişkin tüm bilgilere TMSF’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
Avukattan açıklama: Mülkiyet hakkı ihlali
Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, söz konusu satış işlemini değerlendirdi. Henüz dava süreci tamamlanmadan böyle bir satışın yapılmasını eleştiren Kaya, 'Bu işlem mülkiyet hakkının ihlali ve vatandaşın mağduriyeti anlamına geliyor' ifadelerini kullandı. Avukat, yargılaması devam eden bir dosyada bu tür tasarrufların hukukla bağdaşmadığını dile getirdi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI
Tepkiniz Nedir?






