Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Yaşar Zengin Emekli Akademisyen

Hurafecilik ve İnançsızlık

Hurafecilik ve İnançsızlık

Değerli okuyucularım merhaba,

Murat Bey Merhaba, bugünlerde bir kavram attınız ortaya “Dindarlık döneminde hurafecilik, Modern Çağda İnançsızlık”  dediniz. Ama bazıları dediğini anlamadı. Hatta saçma bulanlar da oldu. “Dindarlık döneminde hurafecilik, Modern Çağda İnançsızlık” ayni şey midir veya ne demektir? Göremediğimiz tehlike nedir?

Biz Müslümanlar olarak, içimizdeki hurafeci yapıların emperyal güçler tarafından ihmal edilmediğini Osmanlı’dan beri bu alanın İslam dünyasını bölmek, toplumun gerçeklikle bağını kesmek, başı kontrol altına alındığında büyük bir kitlenin ardından sürükleneceği bilerek kontrol edilmeye çalışıldığını biliyoruz.

Çünkü hurafecilik girdiği toplumu perişan eder. Biz bunu din dairesindeki yapılar için kabul ediyoruz.

Şimdi dünyaya baktığımızda büyük bir zekânın iletişim araçlarına hâkim olduğunu, müzik ve film sektörüyle dünyaya bir şeyler dikte ettiğini görüyoruz? Herhalde bunların dünyaya tevhid dini pompaladığı iddia edilemez…

İnsanı süfli gösteren şarkı klipleri, cinsel tercih özgürlüklerinin özendirilmesi, bireyselliğin özendirilmesi ve insanları dinlerden uzaklaştırma yolunda milyarlarca dolarlık bütçelerle enformasyon çalışması yapan bir şebeke var.

Söz konusu şebeke; ateizmin arkasında…

Ve bu şebeke insanlığın iyiliğini istiyor olamaz. Bu şekilde insanları daha iyi güdebileceklerini düşünüyor olmalılar…

 Dinlerin başının belası hurafecilik, şimdi inançsızlık olarak karşımıza çıkartılıyor.

İngilizler İslam’ı dejenere etmek için İslam dünyasında hurafeciliğiyle öne çıkan çok sayıda ismi desteklemişti… Osmanlı döneminde örnekleri çoktur son dönemde Şeyh Nazım Kıbrısi gibi Şimdi Netflix gibi platformlar, BTS gibi gruplar kullanılarak toplumlara inançsızlık özendiriliyor. ([1])

Selam ve saygılarımla…

[1] Murat Akgül

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Vahiy hakikatin ta kendisiyken hurafe, akla ve gerçeğe aykırı aldatıcı sözlerdir. Hakikat her zaman usta ellerde hurafelerle gölgelenmiştir. Neticede evrensellikten uzak kültüre dayalı din modelinin sürdürülebilirliği olmayınca modern çağda inançsızlık sonuç olmuştur. Ele aldığınız konu için çok teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER