Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüseyin Benek

KİMİN ASKERİYİZ?

KİMİN ASKERİYİZ?

Kişiler Milletin, Toplumun Ferdi Olurlar, Askerler de Milletin, Vatandaşın Askeri Olurlar ve Devletimiz T.C Devletinin Dolayısıyla Vatanın Kurtarıcısı ve T.C Devletimizin Kurucu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kurucu Kadronun ve Kurucu Değerlerine Bağlılığı İfade Eden Atatürk’ün Askeriyiz diyebilirler, demelilerdir. Bu İfade Ne Demektir? Bunun üzerine düşünelim mi?

Bundan önce askeri okulumuzda bir olay oldu, bence alkışlanacak biz davranış neden tartışmaya neden oldu, T.C ruhu taşımayanlara göre alkışlayacak bir olay degilse  susma hakkınızı kullanmanızı öneririm.. Bize neden susmayı öneriyorsunuz, bizim ifade özgürlüğümüz yokmu diyerek, ifa özgürlüğüne bağlama kolaylığına da düşmeyelim, bu olay üzerine düşünmeye devam edelim.. Yaşanılan bana güzel çok güzel olay, üzerine oluşan ancak aklı tatile göndererek yapılacak şeyleri kendi ördükleri düşünsel, inançsal duvarların yeni zamanlarda düşünsel ve inançlar da, zamanın ruhuna göre yorum yapılamazsa yapanı komik duruma düşürür..

Mezuniyet töreni sonrası genç teğmenler törenin geleneksel bir parcasıyla devam ederek askeri okullarda yapılan “kılıç çatma” ile bitirdiler. Önce bayrağı ve şeref tribününü selamladılar, sonra da halka olup “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan attılar. Sonra Teğmen Ebru ortalarına geçti ve arkadaşlarına subay yemini ettirdi.

Burada T.C ruhunu  taşıyanların açıklamalarını buraya alarak konuya düşünsel olarak yaklaşmaya devam edecegiz..

İlk tepki CHP genel başkanı Özgür Özel’den “Dün okul birincisi ve bütün teğmenler bu metni okudular ve sonrasında da ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişler. Birileri bundan rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi? Sizin şimdi akıl önderiniz, kanaat önderiniz gibi fesli deli Kadir’in dediği ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyordu diye bu çocuklar size benzeyip de, ‘Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi.” Yada Fetö tahrikat liderinin mi askerleriyiz deselerdi….

MHP den Gelen acılama ise şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir. Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır. Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam.”

Acıkca diger acıklamaları dikkate almıyorum nedeni, nedir? Tahrikat felsefesiyle ordu ve kurum olamaz, olmamalıdır neden?

Bir tahrikatte mürit murşidin karşısında ölü gibi olacak, kayıtsız şartsız itaat edecek, şeyhi ne diyorsa onu doğru kabul edecek gibi anlayışın ürettiği düşünceler beni çok ilgilendirmiyor…  Oysa devletin kurumlarında yasa, hukuk, yönetmelik ne diyorsa o olur, emirler bunları dikkate alarak verilir ve bunlar kanun hukuk içinde uyulur.. Sen bir ayeti kullanarak bir tahrikat sinsilesi inşaa edeceksin, bunu devletin kurumlarına yerleştirecek, devletin kurumlarında çalışanlar amirlerine, ordusundakiler komutanlarına degil tahrikat sinsilesinde ki hiyerarşiye göre emir alacaklar.. Eee Sivil iktidar savaş kararı aldı ordu savaş kararı almayan murşide, şeyhe, kutupa, kavsa uyarsa ne olacak? O nedenle Atatürk’ün askeriyiz derken devletimizin kurucu ruhunun askerleriyiz diyenlerden rahatsız olmayalım ve gurur duyalım der ve itaat düşüncesi ile devam edelim.. Kuranda bir ayet alınır balgamından koparılarak bunu tahrikat sinsilesinde kendine itaatın kaynagı yaparsanız, dinide, toplumsal düzenide fitnelerinizle zarar verirsiniz..

“Ey iman edenler, Allah’a itaat edin; elçiye itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah’a ve elçisine döndürün. Şayet Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız. Bu, hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir.” Nisa 59

Ayet bu, önce Allaha, sonra peygambere sonra sizden olan yöneticilere diyor, Atatürk, ülkeyi dün yönetenler, bugün yönetenler bizden olanlar degilmi, kurumsal hiyerarşiyle, tahrikat hiyerarşisinin karıştırılması fitnenin büyügüdür.. Artık siyasal sistemimiz Demokrasidir, Cumhuriyettir, bu sistemin hukuk düzenidir, akılla ve insanlığın zamanımızda ulaştığı en iyi yönetim şeklidir, buna bağlı olmak, hem askerin hemde biz vatandaşların görevidir.. T.C Anayasasına ve T.C vatandaşlarına amasız, fakatsız bağlıyız, bununla guru duyarız.. Bağlı olamayanlara nereye bağlı olduklarının üzerinde yeniden yeniden düşünmeye davet ederiz… Önerimiz, Düşündükçe, kendilerine dindarız diyen siyasi yönetimleri inceledikçe Demokrasi ve Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır.. Anlaşılması dileğiyle, selam ve sevgilerimle…

Hüseyin Benek 14.9.2024 – baskentPostası.com

Kaynaklar

1* https://artigercek.com/guncel/tegmenlerin-mustafa-kemalin-askerleriyiz-slogani-tartisma-yaratti-316248h

2* https://www.dha.com.tr/politika/ozgur-ozel-mustafa-kemalin-askerleriyiz-demeyen-bir-tegmen-varsa-beka-sorunu-oradadir-2498511

3* https://www.indyturk.com/node/744381/haber/gen%C3%A7-te%C4%9Fmenlerin-k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7l%C4%B1-yemini-tart%C4%B1%C5%9Fma-yaratt%C4%B1

 

4* https://www.kuranmeali.com/mobil/m-AyetKarsilastirma.php?sure=4&ayet=59

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER