Ankara Altındağ Yeşil Yurt Köylülerinden Selam Var….
Ankara’ya hayli yakın bir köy var orada gitmesek de, gelmesek de o köy bizim köyümüz, orada bir köy var sanata aşina gitmesek de görmesek de sanat var orada… Orada bir köy var, kültürü önemseyen, orada bir köy var imkansızlıklar içinde imkan yaratarak tiyatro sahnesi kuran, 20 kişiyle 20 gün provalar yapan, sahne hazırlanmış, en sonunda zafer bayramımızda oyun sahnelendi ve bizide davet ettiler, çok teşekkür ederiz.. Bu oyunda emeği geçenlere bakacak olursak…
Yönetmen: Ayşe Kuvvet
Baş rol oyuncuları :Mavi Ülke Derya Gür, Ayşe İdil Turhan, Sarı Ülke, Rüzgar Yıldız,Ali Deniz Gür
Dekor ve kostüm: Güller Gür başta olmak üzere imece usulü tüm köy halkı
Sahne Dizaynı: Emre Gür, Murat Karaköse, Hasan Koç ve Gülden Gür Turhan başta olmak üzere imece usulü tüm köy halkı
Bu işlere yardımcı olan Yeşilyurt Dernek Başkanı Hasan Koç’a hem köylüleri adına hemde tüm vatandaşlara örnek olduğu için teşekkür ederiz…
Oyun Yaşasın Gök Kuşağı Oyunundan Uyarlanmış, sahnelenmiş ve150-200 kişiye yakın bir seyirci ile izlendi… Bizim arkadaş grubumuz da 8-9 kişi vardık, hepsinin düşüncesini sordum hepside çok beğendiklerini ifade ettiler.. Bir arkadaşımız torunuyla gelmişti arkadaşımızın torununa sordum çok güzeldi her zaman gelelim dedi…
Bu işe emek verenler bunu neden yaptıklarını şöyle ifade ettiler… Ortaya çıkan oyunumuzda çocuklar bir iş üzerine yoğunlaşmayı, disiplinli çalışmayıda deneyimlemiş oluyorlar, bu sahnede rolü için çalışan çocuklar yarın hayatın içinde de verilen statü veya görevleri yapmak içinde disiplinli olmasına bu tür oyunlar kapı acabilir..
Oyun köyümüzde yaşayan çocuklar ve yazın köyümüze gelen çocukların zamanını iyi değerlendirmesi ve birlikte iş yapmanın önemini kavramları için çok kıymetli.. İnsanlar ekranlardaki oyunlardan komedi videolarından dolayı en yakınlarıyla iletişimi koparıyorlar. Bu gibi köyücek, mahallecek birlikte yapılan etkinlikler günümüzde yan yana gelme için bir neden de oluşturmaktadır..
Sergilenen oyun sayesinde köy halkımızında ilişkileri güçleniyor. Yardımlaşma duygusu ve birliktelik duygusu köy halkını bütünleştiriyor. Dediler, kendilerine çok teşekkür ederiz… Oyunla ilgili benim izlenimlerime, anladıklarıma gelince şunlara tanık oldum..
Sahne kapalı Pazar yeri gibi bir yere kurulmuş, Anlatıcı olarak masalcı teyze diye bir hanım efendi oyunun genel akışıyla ilgili masalımsı bir anlatımla bilgiler veriyor ve sahne perdesi acılıyor… Saymadım ama 20 ye yakın oyuncu var.. Sarı ülke kralı, mavi ülke kraliçesi ülkelerinde sarı ve mavi dışında hiçbir renge izin vermiyorlar… Ülkede bu durumdan krala ve kraliçeye yakın olanlar bile rahatsızlıklarını çeşitli vesileler dile getiriyorlar.. . Bir kaç gerilimden sonra kral ve kraliçe sarı ve mavi ısrarından vazgeçiyorlar. Halkının istediklerini halkın talebine göre yapmak zorunda kalıyorlar…Artık çok renkliligin simgesi olan gök kuşağı gök yüzünde ve yer yüzünde görülüyor.. Artık her renk tercih edilebilir hale geliyor… Bizede alkışlamak düşüyor, bu emeği harcayan, ortaya koyan, oyuncu ve izleyici olarak katkılar sunan Yeşil Yurt Köylülerine çok teşekkür ederiz… Her köye, her mahalleye böyle sahnelerin kurulacağını bize gösteren Yeşil Yurtluları örnek alarak her mahalleye ve köye sahne kurulur.. Umuduyla Selam ve Sevgilerimle…
YORUMLAR