Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU

Asgari ücret, azamî sefalet…

Türkiye paldır küldür nereye gidiyor, ricâl-i devlet ne yapıyor? Asgari ücreti belirlediler, şimde tatil mi yapıyorlar? Yüzde seksen emeklinin maaşı asgari ücretin altında bunu vicdanlarına sindirebiliyorlar mı?

Azami sefalete doğru giderken 2023 için konuşulanlar hiç de iyi senaryolar değil. Bay Kemal abileri ve Meral Ablaları için çözümsüzlük, ittifakta çatlak kesinleştiği anda Türkiye’yi ateşe vereceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.

Biz dünyayı paranın ardından gözetleyenlerden değiliz. Lâkin bu kötü vaziyet Türkiye düşmanlarının işine yarayacak ve büyük kaos çıkaracaklar.

Ricâl-i devlet artık bunu görsün, kendi kalesine gol atmayı bıraksınlar.

Emekliden daha çok Ak Parti’ye destek veren kesim yok. Neden mağdur ediyorsunuz? Onlar da mı size sövmeye saymaya başlasın?

Bu altılı ihanet odağı inanın ki, Erdoğan gitsin diye Yunanistan’la savaş bile çıkarırlar. ABD bunların ağzına bakıyor. Baktılar ki çatlak sürüyor, ittifak imkânsız, hemen FETO’ya binaen’aleyh ABD’ye müracaat ederler.

* * *

Tarikatler ve cemaatler din sahasında istedikleri gibi at koşturamazlar. Bu din herşeyden önce ihlás ister. Para gelsin, cemaat büyüsün diye her yol meşru değildir!.

Devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz edip iktidar ve güç devşirmek ve nihayet bunu da paraya tahvil etmek dinin temel umdelerine aykırı, yàni en büyük günahtır.

Tarikat ve cemaatler devletten elini çeksinler. Bu dini halka en güzel şekilde anlatmaya çalışsın ve bundan bir dünyalık beklemesinler.

Yaptıkları her yanlış Müslümanların inancına zarar veriyor, insànların güven duygusunu yok ediyor. Böylelerine Allah da melekler de lâ’net eder.

* * *

Güneri Civaoğlu bugünkü Noel Baba figürüne nasıl gelindiğini ilginç bir şekilde anlatmış. Ben onun yalancısıyım, gûya bu iş Batı’nın fuhuş merakı ile başlamışmış… Yazıya şöyle girmiş G. Civaoğlu:

“İstanbul’da St. Antuan Kilisesi’nde gene Türk, Musevi, Ermeni “beyazlarından” bir kesim Noel’de mumlar yaktılar, dilekte bulundular.

Onlar da “Hıristiyan ritüelini uygulamakla” eleştirildiler. Oysa…

Noel tam olarak bir “Hıristiyanlık” ritüeli değildir. “Pagan kraldan reklam ikonuna…” “Pagan seks festivalinden âileyi bir arada toplama ritüeline” kadar tarih boyunca değişimlerin ve hálâ çok farklı kutlamaların konusudur.

Anlatayım… Antropolog Claude Levi-Strauss’a göre, Saturnalia Kralı Abbe de Liesse tarafından Noel bir yıl sonu “müstehcen” parti düzenlemesiyle başlatıldı. Karanlık Aralık’tan günlerin kısılmaya başladığı süreçte “Libertas decemberis (Aralık özgürlüğü) diye bir festival geleneği oluştu.”

Yazının tamamını verdiğim linkten okur meraklıları. Bana bu kadarı yetti.

Bazılarının, biz ne dersek diyelim, avanakça kutlamaya kalktıkları NOEL REZALETİ’nin iç yüzünü görsünler. Pek umudum yok ama belki akıllanırlar. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az…

Son olarak da şunu söyleyim: Kıçınızı yırtsanız; yılbaşını ayık yahut sarhoş kutlasanız, Noel’e selâm çakmış olsanız yahut olmasanız, yeni yıl hiç hoş gelmiyor! Kâhin olmaya ne hacet… 28.12.2022

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER