Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU

MEN DAKKA DUKKA

Men Dakka Dukka, birinin kapısını çalarsan (dak dak vurursan) senin de kapını çalarlar mánâsındadır. Hem iyi hem kötü anlamı var tabiî. İyisi, sen birine iyilik yaparsan sana da iyilik yapılır. Kötüsü, sen birini taciz edersen seni de taciz eder, bunaltırlar anlamına gelir.

Hülasa ne ekersen onu biçersin, kim ne eder kendine eder…

(Bu atasözünde geçen «kapı çalmak» kelimesi, insanın yaptıkları anlamına gelir. Meselâ bir kişi, diğer insanlara karşı yardımsever bir tutum sergilerse, o da muhtaç olduğunda sair insanlardan yardım görür. Aksini yaparsa en müşkil zamanında çarnaçar ortada bırakır halk onu.)

Bazen hekimler gelen hastayı bir tokat atarak ayıltırlar. Ben 2024 (bu sene) yapılan seçimi böyle görüyorum. Müslüman kesim hem rehavete kapılmış hem de karşıtlarından çok da farklı olmayan bir hâletirûhiye içinde hareket eder olmuştu.

Hâkimler hâkimi (en büyük hikmet sahibi) gerçek şifa yalnız ind’i ilâhîsinde olan Allah da, hani derler ya Allah’ın sopası yok diye, bu türden tokatlar atarak uyandırır gafil kullarını…

Meselâ Filistin… Yàni Gazze’de olanlar… Siyonist İsrail onca zulüm yaptı da (Türkiye başta olmak üzere) İslâm âleminden hangi ses çıktı?

Bu suali başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm Müslümanlara yöneltiyorum. Teveccüh buyurup cevaplarlarsa burada aynen yayınlar hürmet ve teşekkürlerimi arz ederim.

Yàni bencileyin Ak Parti’yi Filistin çarptı dostlar…

Öte yandan Ak Parti bu seçimde öyle rahattı ki, sanırsın açık ara farkla kazanacakları garanti çıkıyor anketlerde. Oysa beyin sahibi ve araştıran herkes biliyor ki hiç de öyle bir fark yoktu.

Ak Parti’nin kemik oylarından bile şüphe ediyordum ben. Çünkü bir yandan yüksek enflasyon öte yandan halkın giderek sekülerleşmesi, yàni İslâm’dan (hızla) uzaklaşması, Müslümanların para ve mal hırsıyla dinsizlere benzemeye başlaması ümitlerimi fena halde kırıyordu.

Adeta “haram – helâl boşver kazanmaya bakacaksın bu devirde” anlayışına girmişti Müslümanlar… istisnalar kaideyi bozmaz.

Yanlış anlaşılmasın, bendeniz Ak Parti İslâm’ı temsil eden partidir, öbürleri gâvurluğu temsil eder demiyorum. Siyasî partileri bu bazda ele almak pek doğru değil zaten.

Fakat şurası da psikolojik bir gerçektir ki, insanlar kendilerine en çok benzeyeni tercih ederler. Bu evliliklerde böyledir, alışverişlerde bile böyledir. Haliyle siyasette de aynı olmaktadır.

Türkiye’de halkın kahir ekseriyeti (çoğu markadan da olsa) Müslümandır.

Müslümanın Müslümanlığı fazla olanlara yönelmesi de gayet tabiîdir.

Demek istediğim budur başka yöne çekilmesin.

Neyse muhterem okur. Dayağı yedikten sonra ne kadar hayıflanırsan hayıflan iş değişmez. Adam olalım da bundan böyle hanya’yı Konya’yı şaşırmayalım, pusulamız daima Kıble olsun.

Allah hakkımızda hayırlı olanı versin duâsını yaparız hep değil mi? Belki de böylesi hayırlıdır. Bu tokat bize hayat verecektir, kim bilir? Allah bilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER