Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TURİZM’DE DÜNYAYA AÇILAN KAYA GİBİ HOLDİNG: Kaya Holding, İngiltere/Londra’da Great Northern Hotel’i Satın Aldı

Turizm’de Türkiye’de yatırımlarıyla dikkati çeken ve kaya gibi sağlam köke sahip olan Kaya Holding dünyaya açıldı. Kaya Holding, İngiltere/Londra’da Great Northern Hotel’i satın aldı. Turizm dahil birçok sektörde hizmet veren Kaya Holding’in yurt dışı yatırımları devam edecektir. Kaya Holding’in kuruluşu, hizmetleri… Vizyon ve yatırım amaçlı atılımları… Ve Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya’nın ilginç hayat hikayesi…

Turizm’de Türkiye’de yatırımlarıyla dikkati

Turizmde Türkiye’de ismini duyurarak dünyaya açılan ve Türkiye’de 13 oteli bulunan Kaya Holding oteller zincirine bir yenisini daha ekleyerek yurt dışına açıldı. İngiltere/Londra’da stratejik öneme sahip olan King’s Cross bölgesindeki Great Northern Hotel’i satın alarak yurt dışında ilk yatırımını yaptı.

Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya “İlk yurt dışı otel yatırımımızı Londra’da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bilindiği üzere Londra, dünyanın en önemli iş ve turizm metropollerinden biri. Satın aldığımız otel Londra’da, King’s Cross’ta prestijli bir bölgede bulunuyor ve İngiltere’nin Avrupa’ya tek demiryolu bağlantısının olduğu St. Pancras istasyonunun hemen yanında yer alıyor. Bu otel ile birlikte, Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunup, Türkiye’deki otellerimize gelen yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, İngiltere’de bu çapta otel yatırımı yapan ilk Türk turizm firması olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımla birlikte, Türkiye ve İngiltere’de karşılıklı turizm ilişkilerinin güçleneceğine inanıyoruz.”

Türkiye’de Turizm başta olmak üzere inşaat ve Gayrimenkul, Enerji, Tarım, perakende ve su sektöründe ülkeye yatırım yaparak her geçen gün büyümekte olan Kaya Holding Turizm’de/Otelcilikte de ilk yatırımını İngiltere/Londra’da Great Northern Hotel’i satın alarak yaptı. Vizyon ve misyon yönünden de yelpazesini geniş tutan Kaya Holding’in yurt dışı yatırımları devam edecektir.

Kaya Holding Türkiye turizminin geleceğine yönelik bir anlayışla yatırım ve hizmet alanında önceliği turizme vermiştir. Antalya’da ilk 5 yıldızlı oteli Kaya Side olarak açarak ilk adımı atmıştı. Kaya Holding turizmde uluslararası standartlarda hizmet vermektedir. Turizmde yerli ve yabancıların önemsediği bir marka olarak hizmetlerine devam etmektedir.

Kaya Holding sadece turizmde değil İnşaat ve Gayrimenkul, Enerji, Tarım, Perakende sektöründe de hizmet vermektedir. 1974 yılında Kaya İnşaat olarak Kaya Şirketler Grubu’nun ilk gözağrısı olmuştur. Otel, tatil köyü, konut, iş ve alışveriş merkezleri projelerinin gerçekleşmesinde deneyim sahibi olmuştur. Bilhassa 1975-1988 yılları arasında birçok otel, iş merkezi, kongre merkezi vs. birçok proje gerçekleştirerek turizm hizmet sektöründe öncülük yapmıştır. Özel ve devlet taahhütlerinde de başarı göstererek adından söz ettirmiştir.

Öte yandan Perakende sektöründe lezzet ve kaliteyi hamur yaparak su sektöründe Abant, Gölcük ve Burdur tesislerini kurmuştur. Bilhassa Abant Su yurt içinde ve yurt dışında markalaşarak adını dünyaya duyurmuştur.

HİZMET alanında CCK Travel olarak Resorts zinciriyle ilgili satışları gerçekleştiren bir seyahat acentesidir. Yani, otellerde konaklama dahil, bilet satışı, otel-havaalanı transfer, kişiye özel uçak ve yat kiralama gibi hususlarda da hizmet veriyor.

Havacılıkta ise KAYA AIR, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 1.500 m2 çelik konsültasyon ve betonarme kaplı bir alanda yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda hizmetini sürdürüyor.

Dorukkaya Petrol olarak da 1990 yılından beri Ankara TEM otoyolunda Kaya Holding olarak BP PETROL zincirine bağlı akaryakıt istasyonu ile hizmet vermektedir.

Enerji’de B. Kaya Elektrik Üretim A.Ş. enerji sektöründe önceliği Kaya Holding olarak enerji mevzuatına uygun olarak üretim tesislerinin kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi ve satışı faaliyetlerinde bulunmaktadır. Geleceğe yönelik vizyon amaçlı kurulmuştur.

Kaya Holding Tarım sektöründe de hizmet sunmayı hedeflemiştir. Özellikle modern tarıma ağırlık vererek kaliteli üretim gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir.  

Kaya Holding patronu ve 1970 Ankara doğumlu olan Burak Kaya’nın ilginç bir hayat hikayesi vardır. Lise’yi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. 1995 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Bura Kaya, babası Burhanettin Kaya tarafından kendi iş dünyasına teşvik edilerek 2 yıl gibi bir süre otellerde çalışarak turizmi öğrendi. Ve genç yaşta grubun başına geçerek Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

Burak Kaya, babasının bir süre devlet işlerinde çalıştığını, Turgut Özal döneminde arazi tahsisleri gündeme gelince Antalya/Side’de bir tahsil aldığından bahsederek ailece turizm işine girdiklerini anlatırken kendisiyle ilgili şunları söyledi: “İngiltere’de işletme okuduktan sonra 1999 yılında Türkiye’ye geldim. Çocukluktan bu yana babamla zaten inşaatlara giderdim. Ailemin işinin başına geçecektim. Hiçbir zaman kalkıp da başka bir sektörde bir şeyler yapayım diye düşünmedim. Önce staj olarak başladığım görevlerde 2.5 yıl boyunca Antalya’da kaldım. Daha sonra buradaki otelin sorumluluğunu bana verdiler. Ondan sonra bölge müdürü olarak koordinasyon görevinde bulundum. Daha sonra turizm grubundan sorumlu oldum. Geçen yıl da yönetim kurulu başkanı oldum.”