Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Joe Biden Yarışta Olmayacak

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, X (Twitter) uygulaması üzerinden yaptığı paylaşımla aday olmayacağını açıkladı. Biden’ın 5 Kasım 2024’te yapılacak seçim için adaylıktan çekilmesi beklenen bir karar değildi. Biden daha önce, “Trump’ın karşısındaki en güçlü aday benim. Putin’i ben indirdim.” açıklamalarında bulunmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekilmesinin ardından, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i aday olarak onayladığını belirtti. Biden, Kamala Harris’i desteklediğine de değindi.

GTB11JnW8AAhCDP

Açıklamayı X’te ki paylaşımıyla duyuran Biden, “Son 30 yılda ilk silah güvenliği yasasını çıkardık. İlk Afrikalı Amerikalı kadını Yüksek Mahkemeye atadık. Ve dünyanın en önemli iklim yasasını çıkardık. Amerika, bugüne kadar liderlik etmeye daha iyi konumlanmamıştı. Bunların hiçbirinin siz Amerikalılar olmadan yapılamayacağını biliyorum. Birlikte, yüzyılın salgınını ve Büyük Buhran’dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya genelinde ittifaklarımızı güçlendirdik.” ifadelerine yer verdi.

Joe Biden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kararımla ilgili daha fazla ayrıntıyı bu hafta ulusa hitap ederken paylaşacağım.” diyerek açıklamaların devamının geleceğini belirtti.

turkish