Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkent Postası Genel Koordinatörü’nden Kahramanca Kurtarma Operasyonu

Başkent Postası Genel Koordinatörü Murat Genç, Erzurum Tortum Şelalesi’nde yüzme bilmemesine rağmen üç kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Başkent Postası Genel Koordinatörü

Olay, Genç’in bölgede temaslarda bulunan Azerbaycanlı diplomat heyetine şelaleyi tanıttığı sırada meydana geldi. Bir kadın, kucağında küçük çocuğuyla birlikte dengesini kaybederek hırçın sulara düştü. Durumu fark eden gazeteci Murat Genç, derhal harekete geçerek güvenli bir noktadan suya girip müdahale etti. Kadını ve çocuğunu başarıyla kurtaran Genç, aynı zamanda onları kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesi yaşayan bir erkeği de suyun içinden çekip çıkardı.

Olay sırasında görgü tanıkları, Murat Genç’in cesurca müdahalesini cep telefonlarıyla kaydetti. Videolarda, Genç’in aynı anda üç kişiyi tutarak Jandarma ekiplerinin gelmesini beklediği anlar yer aldı. Dünyanın en büyük dördüncü şelalesi olan Tortum Şelalesi’nde yaşanan bu olayda, kimsenin burnu bile kanamadı.

Kısa sürede olay yerine gelen Jandarma ekipleri, Genç ve kurtardığı üç kişiyi güvenli bir şekilde kıyıya çıkardı. Olayın ardından yapılan kontrollerde, kurtarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Akıntının devamında 50 metre yükseklikteki şelale basamağı olduğu belirtilen Tortum’da, Murat Genç’in hızlı ve cesur müdahalesi büyük bir felaketi önledi. Genç’in bu kahramanca davranışı, hem kurtarılan kişiler hem de olayın tanıkları tarafından büyük takdir topladı.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI