Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ankara’da TÜBİTAK Destekli Proje Tamamlandı

TÜBİTAK 4004 Projesi: “Bilimsel Keşif ile Biyoteknolojiye Giriş” Ankara’nın Keçiören ilçesinde başarıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4004 Projesi: "Bilimsel

Üç gün boyunca uygulamalı eğitimler alan gençler, bilim insanı gibi çalışarak önemli deneyimler kazandı. TÜBİTAK, 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile çeşitli yaş gruplarına yönelik bilimsel etkinlikleri desteklemektedir. Bu kapsamda, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’na Türkiye genelinde 630 proje başvurusu yapılmış, bunlardan sadece 125’i desteklenmiştir.

Keçiören’de Bilimsel Eğitim

Desteklenen projeler arasında yer alan “Bilimsel Keşif ile Biyoteknolojiye Giriş” projesi, Ankara’nın Keçiören ilçesinde başarıyla hayata geçti. Proje kapsamında, Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği hakkında öğrenciler üç gün boyunca uygulamalı eğitimler alarak bilim insanı gibi çalıştı. Bu proje ile biyoteknoloji ve farklı alanlardaki uygulamalar konusunda öğrencilerin farkındalıklarını geliştirmek, genetik mühendisliği ve biyoteknoloji uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlandı.

Hedef Kitle ve Eğitim Detayları

Bu amaç doğrultusunda, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Anadolu Liselerinde öğrenim gören sosyo-ekonomik durumu zayıf, ancak akademik başarısı yüksek olan 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri hedeflendi. Eğitimler, Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi‘nde bulunan atölyelerde 26-27-28 Haziran ve 1-2-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında, toplamda 48 katılımcı, iki grup halinde eğitim aldı.

Eğitim Programının İçeriği

Eğitim programı kapsamında öğretilen yöntemler aracılığıyla katılımcıların yaratıcılık, inovasyon, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve işbirliği gibi 21. yüzyıl becerileri geliştirilmesi sağlandı. Bu proje sayesinde, Keçiören’deki gençler bilimsel çalışmalar yaparak geleceğin bilim insanları olma yolunda önemli bir adım attı.