Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Dr. Muharrem Avcı

BURAYA KADAR HİZMET, BUNDAN SONRASI ŞÖHRET

Kıymetli Başkent Postası okurlarımız, öncelikle hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, Mayıs-2024’ün son günlerinde gecikmeli olmakla beraber yeni yazımla huzurlarınızda olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Aslında uzun süre yazıp yazmamakta tereddüt ettim. Çünkü başlıkta ki ifade, benim kafamı uzun zamandır meşgul ediyor, neredeyse hayat akışımı frenliyordu. “ …buraya kadar hizmet, bundan sonrası şöhret…” Öyle şöhretlik bir yönümüz olduğunu düşünmüyorum. Geldiğimiz yaşa kadar, yaşadığımız topluma ve toprağa yararlı olabilmek için şimdiki adıyla sivil toplum olan yerlere hizmet çabasında olduk, bolca kartvizit topladık. Kimsenin işinde, aşında, makamında, maaşında gözümüz olmadığı gibi şöhretin affet olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Velhasıl uzun lafa gerek yok. Bu başlığın cevabını aslında biz, “Hedef -2019 Vuslatının 450. Yıldönümünde Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Yılı Fikri, Teklifi ve Çabası Serüveni” adlı kitabımızın “Sözün Başında” kısmında, ayrıntı olarak anlatmışız. Arzu eden alsın bu kitabı Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfından okusun diyelim son söz olarak…

***

Bir akademik dönemin daha sonuna yaklaştık. Bu yıl hem güz hem de yaz olmak üzere; yüz yüze dersler, vizeler, projeler, bilimsel toplantılar, kültürel etkinlikler, Bahar şenlikleri, spor müsabakaları, Final sınavları, mezuniyet kutlamaları derken pandemi ve doğal afetler sonrası kavuştuğumuz yeni normalliğin keyfini sürdük, sürüyoruz çok şükür.

Kastamonu Üniversitesi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Projesi olarak gerçekleştirdiğimiz Tarihi İstiklal Yolu ve Kampüs Dijital Müzesi Projemizin ; “ Projenin kesin rapor değerlendirme formu dikkate alınarak tamamlanmış olduğu görülmüş ve sonuç raporunun kabul edilerek projenin olumlu olarak KAPATILMASINA karar verilmiştir. Karar oy birliğiyle alınmıştır.” İfadesinin yer aldığı e-postamızdaki ileti, bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İnşallah ilerde bu projenin gerçekleşme öyküsünü kaleme alırız, şimdilik gök kubbede bir hoş seda bıraktığımızı umuyor, ekibimize şükranlarımı sunuyorum.

İlimiz adına sevinçlerimize gelince;
Kadim şehrimiz Kastamonu’nun 658 yıllık ahşap direkli kündekari içyapılı, aşı boyalı ahşap oyma sanatı kapılı Kasaba Köyü Mahmut bey Camisi UNESCO listesiyle buluştu. Özgün yaşayışıyla dikkatleri çeken Daday İlçemiz, Citta slow(Sakin Şehir) ağına dahil edildi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…
29. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası “ Merhamet” temasıyla 24-25-26/Mayıs/2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Özlemiştik gerçekten…
2018 yılında Türksoy’un Kastamonu’yu Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan etmesi, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapılan “Tevazu” temalı, 27. Anma Haftasında Uluslararası etkinlik statüsü kazanması, akabinde 2019’da Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli (K.S) nin 450. Vuslat Yıl Dönümünde, “şefkat ” temalı 28. Anma Haftası ile İstanbul Leyla Gencer Kültür Merkezinde KAS-DER Genel Merkezi’yle işbirliği içinde 22 Aralık 2019’da “ Vuslatının 450. Yılında Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’yi Anma ve Anlama Programı gerçekleştirilmişti. Sonra Külliyenin tadilatı, ülkemizde oluşan pandemi, deprem ve sel afetleri sonucu yaklaşık beş yıl süren bir sessiz bekleyiş…
Hayırlı olsun 29. Anma Haftası… Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

***

VII. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumunun Ardından diyelim ara başlığımıza.
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi- Muhammed İhsan Oğuz Vakfı işbirliğiyle hazırlanan VII. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu “ Maveraünnehir” temasıyla 17-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Saat 09.00’da Üniversite Merkez Kütüphanesi girişinde kayıt işlemlerinin ardından Sezai Karakoç Salonunda protokolün katılımıyla açılış programı yapıldı. Öğleden sonra İlahiyat Fakültesindeki konferans salonlarında ve amfilerde oturumlar başlatıldı. Salon adları; İmam Maturidi, İbni Sina, Hoca Ahmed Yesevi, Maveraünnehir, Semerkant, sempozyum temasıyla pek güzel örtüştü. Eş zamanlı gerçekleştirilen 6(Altı) oturumda 120 (Yüz yirmi) akademisyen bildirilerini sundu. Emeği geçen herkesi candan kutlarız.

İlki,04-06 Mayıs 2012’ de Kastamonu Üniversitesi’nce Şeyh Şaban-ı Veli’yi Anma ve Anlama temasıyla başlatılmış, 2 yılda bir farklı yerel temalarla sürdürülmüş ( Kastamonu’nun Manevi Mimarları-2014, Kastamonu’da İlmi Hayat ve Kastamonu Alimleri-2016), Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumları, sonraları ; Hanefilik/Maturidilik-2017, ,Eş’arilik/ Mayıs-2018, Yesevilik/Kasım-2018..vb genel temaları benimsemişti.Sonrasında ise, 2024 yılına kadar pandemi, sel baskınları ve depremler nedeniyle geleneksel sempozyumlar gerçekleştirilememişti.

Gönül 2016’da olduğu gibi, tek bir davetiyede; Valilik, Belediye, Üniversite, Vakıflar şeklinde bir tertip heyeti olsun; içi dolu, katılımcıları çok, bir anma programı görmek istiyor. Çatal kazık artık yere batsın. Sağlıkla kalın selam ve muhabbetle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER