Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Bahadır Alemdaroğlu

Üniversiteli Yapayalnız

Üniversite sınav sonuçları açıklandı, gençler yurt tercihlerini sonuçlandırdı. Dönemin ekonomik koşulları da öğrencileri burs arayışına sürükledi. Öğrenciler birçok vakfa, derneğe, belediyeye bu hususta başvuru yaptı. Gel gelelim Giresun Belediyesi’ne. Sadece borçlarını açıklayan Belediye, üniversiteli öğrencilerin yanında olamadı. Bu zorlu dönemde birçok belediye, üniversiteli gençlere burs vereceğini açıkladı. Bu belediyelerin içinde Giresun Belediyesi neden yok, anlamak zor.

Bir ilkokul öğrencisinin bile aylık gideri 20 bin civarına yaklaşırken, üniversiteli gençler maddi imkansızlıklar dahilinde başka şehirlerde hayatlarını idame ettirmek zorundalar. Ulaşımda ücretlerin gün be gün artması, hayatın git gide daha çok pahalanması üniversite öğrencilerinin geleceğe yönelik planlarının da aksamasına neden oluyor. Böyle bir ekonomi içerisinde hayal kurabilmek bile neredeyse lüks oldu. Eğitimin kalitesi, sürdürülebilirliği, gelişmişliği her geçen gün daha çok azalıyor, eskiye nazaran eğitim Milli olmaktan çıkıp para üzerine dayalı bir çıkar sistemi oluyor. Anayasanın amir hükmünde belirtilen şekilde eğitimin ve sağlığın ücretsiz olması gerekirken, her ikisi de Millilik söyleminden bağımsız olarak birer rant aracına dönüştü. Milli Eğitim Bakanlığı yapanların özel okulları olduğunu, Sağlık Bakanlığı yapanların kendilerine ait hastanelerinin olduğunu biliyor muydunuz? Yüce Türk Milletinin haklarının nasıl gasp edildiğini, 22 sene önce türlü vaatlerle gelip halkın nasıl yoksullaştırıldığını görüyor musunuz? Atatürk geleceği gençlere emanet etmiş, Türk gencinin Türkiye’yi refaha ulaştıracağını savunmuştur. Şimdiyse Türk gencinin adım atacak gücü kalmadı.

***

Her seferinde şehrin başka başka kesimlerinde reklam panolarına projelerini astıran Giresun Belediyesi, sadece şehrin görünüşünü değiştirmiş, halkın asıl sorunlarına çözüm olmaktan uzak kalmıştır. Giresun komşu illere nazaran ne yazık ki geride kalmış, iş sahası olmaması nedeniyle bir tatil beldesi haline gelmiştir. Bir zamanlar insanların gelir kaynağı olan silah ve kağıt fabrikalarının kapatılması gibi adımların atılması bu durumu desteklemiştir. Nüfusun kademeli olarak artması gerekirken, bunu destekleyecek herhangi bir projenin yapılmaması da büyük bir eksikliktir. 

Halkın sorunları; caddelerin güzelliğinden, sahildeki ışıklandırmalardan ve olimpik yürüyüş ve koşu yolundan daha önemlidir. Şehrin dışına badana yapmak çürük bir eve sıva yapmakla aynı şeydir. Yaşlının, gencin, çocuğun, engellinin sorunlarına yönelmek elzemdir. Tüm bu anlatılar ışığında, üniversite öğrencisi gençleri yalnız bırakmamak adına bir burs kampanyası yapılması gerektiğini belirtmek isterim. Umarım gereken adımları Giresun Belediyesi atar ve sayıları 25 bini bulan üniversiteli gençlerimizin yanında olur. 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER