Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Başkent Postası

NUHUN GEMİSİ

NUHUN GEMİSİ

Hz. Nuh (A.S.) gemi kalıntılarını arama çalışmalarına Amerika’da bulunan ortaçağ zihniyetli aşırı dinci “Yaradılış Araştırma Enstitüsü “ (Creation  Research Institute ) ile Ermeni guruplar maddi destek verir.

Peki neden bu araştırmalara destek verilmektedir.

Bunun başlıca sebebi şu ’dur.

Tahrip edilmiş , ermeniler değiştirilerek birer hurafe haline gelmiş, akla ve bilime ters düşen inançlarına  “sağlam” veriler bulmaya çalışarak taraftarlarına moral vermeyi amaçlamaktadır.

Bu konuda İslamiyet’i bir kez daha takdir etmek gerekir.

İslamiyet temelde akla ve bilime ters düşen hiçbir inanca yer vermemektedir.

Ermenilerin amacı ; dini, siyasi, tarihi nedenlerle  Doğu Anadolu’ya  yönelik emelleri için iyi bir mesnet teşkil edeceğine inanmaktadırlar.

Nuh’un gemisi neden Ağrı dağında aranmaktadır ?

Bunun 3 temel nedeni vardır.

1.Tahrip edilmiş Tevrat’ta ve İncil’de sözü edilen “Ararat” kelimesinin  yorumu ve tanımında zaman içinde meydana gelen anlam değişikliği.

Tahrip edilmiş Tevrat’ın Süryanice metinlerinde  Nuh’un gemisinin Kardo dağına oturduğu yazmaktan iken daha sonra yorumcuların bu ibareyi değiştirerek bunu Cudi dağı olarak yazmışlardır. Burada İngilizlerin ve İbranilerin de etkisi büyük olmuştur . Çünkü İbraniler Kardo dağını içine alan bölgeye Ararat adını vermişlerdir.

2.Ermeni Milliyetçiliği

Ermenilerce Ağrı dağı kutsanmıştır. Atalarının buradan geldiğini yalanlarını öne sürerler.

3.Ağrı dağı çevresinde gemiye benzeyen yeryüzü şekilleri.

Ağrı dağında ilk Nuh’un gemisini araştırmak üzere 19.yüzyılın başlarında Rusya’da çalışan alman asıllı Prof.Dr.Friedriche Parrot devrin Osmanlı padişahı

2.Mahmud’dan izin alır ,Biri Rus olmak üzere 6 arkadaşı ile dağa çıkar bulamaz ve dönüşte bazı kalıntılara rastladığını iddia eder ve bu haber Amerikan Chicago gazetesinin 10 Ağustos 1883 tarihli sayısında yazar ve dünyada büyük yankılar uyandırır.

Ağrı dağında Nuh’un gemisini arama çalışmaları devam eder,

1882 yılında Sivolobff,

1887 yılında Nesturî kilisesi Baş diyakozu John Joseph Nouri, çıktılar.

1916 DA Rus pilot Vladimir Roskovsky bölgede uçuşlarında Nuh’un gemisine benzeyen şekiller bulduğunu Rus çarına rapor ediyor. Dikkate alınmıyor.

Doğu Beyazıt ilçesinin Telçeker  (Aşağı Sürbehan ) köyüne yakın ve İran transit karayoluna 3.5 km. mesafede gemiye benzeyen bir yeryüzü şekli bulunmaktadır.

Bu oluşumla ilk defa Harita yzb. İrfan Durupınar  fotoğrafını çektiği bu kalıntı benzeri şekil 1959 da Hayat dergisinde yayınlanıyor. Dünyada büyük yankı uyandırıyor ve Ohio üniversitesinden bilim adamları burayla ilgileniyor.

1990 da İngiliz Davit Fasold  ekibiyle burayla çok  ilgileniyor ve şeklin tevratta belirtilen ölçülere uyduğunu söylüyor. Buna ait bir kitap yazıyor. Gerçekle bağdaşmayan bu kitap çok ilgi çekiyor.

Nitekim aya giden ilk insan olan James B. İrwin 1980 li yıllarda dağa çıkmak için devrin Başbakanından güya aya çıkarken yanında götürdüğü Türk Bayrağını hediye ederek itibarlı bir izin almış birkaç defa çıkmış ve sonunda  düşüp bacağını ve dişini kırıp, sakatlanarak hasta hanede yatmıştır. Büyük itibar görmüştür.

Ağrı dağına burada yazamayacağımız sayıda sefer düzenlenmiş ve sonuç alınamamıştır.

Ermenilerin bu taleplerine müsaade edilmemelidir. Amaçları masumane değildir.

Asala, pkk gibi terörine  destekleri unutulmamalı ve diasporalarının dünyanın değişik ülkelerindeki  karalama ve yalan faaliyetlerine aynı ülkelerde karşılık verecek ve belgelerle yalan iddialarını çürütecek faaliyetlere asla gevşeklik göstermemeliyiz.

İnsanoğlu zaman içerisinde başka hiçbir yaratığa verilmemiş olan bilgi edinme, bilim üretme yetenekleri sayesinde, yaradılış amaçlarından birisi olan dünyaya hükümran olma görevini başarı ile yerine getirmeye başladı.

Bilime dayandırılmayan ermeni sapık tezlerini bilim çürütmektedir.

*Kaynakça ; Prof. Dr. Mümin Köksal Yerbilimlerinin katkısıyla Nuh Tufanı ve Sümerlerin Kökeni.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER