Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Muhsin Akıl

2023 TAMAM: 2053 İLE YOLA DEVAM!..

TÜRKİYE Ekonomik, teknolojik, bilimsel alanda gelişip-büyürken ailevi, eğitim ve kültürel alanda olağanüstü bir yozlaşma süreci içine girmiştir. Bilhassa genç nesli kuşatan bozuk/çarpık anlayış/algı, zihniyet ve yaşam tarzı, toplumsal ahlaki çöküşü tetiklemiştir. Bir toplumda içedönük toplumsal ahlaki çöküş başladıysa ileriye yönelik dışadönük özgürlük ve bağımsızlıktan söz edemeyiz! Böylesi bir süreç içine giren toplum veya ülke (devlet) istediği kadar ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanda gelişip-büyüsün, asla toplumsal ahlaki çöküşün önüne geçemez. Maalesef Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durum budur.

AİLE toplumun, toplum devletin mayasıdır. Aile ve toplum bozuksa maya da bozuk demektir. Aile ve toplumu düzeltmek (asli köküne/mayasına döndürebilmek) için devletin tam bağımsız olması gerekmektedir. Türkiye son 20 yıl içinde bu acı GERÇEĞİ görmeye başladı. Bu nedenle de özüne, aslına, gerçek kimliğine dönebilmek için olağanüstü bir mücadele vermektedir. Yani, tam bağımsız bir ülke olabilmesi için önce başkalarının egemenliğinden/hegemonyasından kurtulması gerekiyor!..

100 yıl önce ülkemizin (Üç Kıta Üzerinde Osmanlı) yüzölçümü 4 milyon 980 bin kilometrekareydi. Yani, bugünkü Türkiye’nin tam 6 katı. Şu anda Türkiye’nin yüzölçümü 783 bin 562 kilometre. Nasıl ki bundan 100 yıl önce Osmanlı’yı parçalayan ve geriye kalan bir avuç toprak parçasını da (kendi aralarında) paylaşmak isteyen emperyalist (küresel) güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen destansı mücadele sayesinde bu ülke kurtulduysa şimdi de milli ve donanımlı bir lider sayesinde kurtulabilirdi. Türkiye’nin kurtulması için de milli/yerli, tarihine, kültürüne ve inançlarına bağlı bir lider ve iktidar gerekiyordu. Ancak böylesi bir lider ve iktidar sayesinde Türkiye,  siyasi, ekonomik, teknolojik, bilimsel, askeri, istihbarı vs. daha birçok alanda özgür ve tam bağımsız bir ülke olabilirdi.

Türkiye 1923’te ne kadar bağımsızlığını ilan etmiş olsa da siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, istihbarı ve kültürel alanda dışa bağımlı olmaktan kurtulamamıştı. O yüzden bundan 20 yıl önce 2023 Projesi ile ilk adım atılmıştı! Ve başarıldı da… Türkiye, 100 yıl önce boynuna geçirilen emperyalist yuları ve ayaklarına vurulan prangayı 100 yıl sonra şu anki Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan sayesinde söküp attı! Tehditlere, baskılara, ambargolara ve darbelere rağmen… 

2023 sonrası Türkiye’nin de projesi hazırdı: 2053!.. İşte 2023 Projesi ile ekonomik, teknolojik, bilimsel alanda gelişip-büyüdü. Şimdi sıra yozlaşan/bozulan çarpık toplumsal ahlakı, anlayışı/algıyı, zihniyeti ve yaşam tarzını düzeltmeye gelmişti. Bu milleti gerçek kimliğine, milli benliğine asıl mayası/köküne döndürebilmek için 2053 Projesi’nin icraatı gerekti. Türkiye, 2053 Projesi’nin icraatı ile de eğitim ve kültürel alanda olağanüstü ve köklü adımlar atarak toplumsal ahlaki çöküşü tetikleyen tüm unsurları ortadan kaldıracaktır. Nasıl ki 2023 Projesi 20 yıl içinde gerçekleşti 2053 Projesi de 30 yıl içinde gerçekleşecektir.

Geçmişteki birçok yazımda 2023 yılının Türkiye’nin ‘kader yılı’ olacağından bahsetmiştim. Çünkü Türkiye’nin büyümesinin ve gelişmesinin önüne geçebilmek için içerden ve dışardan o kadar büyük saldırılar yapılıyor ki… Türkiye’yi parçalayabilmek için 100 yıldır her yolu denediler. Siyasi, etnik, dini, ideolojik vs. her yolu… Baskılar, muhtıralar, darbeler… 1960/Menderes, 1980/12 Eylül ve 2016/15 Temmuz darbeleri… 1960 ve 1980’de başardılar… Ama 2016, 15 Temmuz’da başaramadılar… Geriye bir tek şey kalmıştı o da Türkiye’yi ciddiye almaları… Almak zorundalardı! Tarihte ilk defa son NATO Zirvesi’nde Türkiye’yi ciddiye aldılar! Ve bundan sonra da ciddiye almaya devam edecekler. Çünkü karşılarında artık O Eski Türkiye Yok: Güçlü ve Büyük Bir TÜRKİYE var…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER