Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Başkent Postası

2023 YILINA KADAR HEDEF 10 MİLYON YALITIMLI VE ENERJİ KİMLİK BELGELİ BİNA!

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren binalarda enerji kaynaklarının ve enerji israfının önlenmesi için “Enerji Kimlik Belgesi” zorunlu olacak. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binaların alımı satımı ve kiralanması gerçekleştirilemeyecek.

2 Mayıs 2007 tarihinde yasalaşan, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği (ENVER) Kanunu gereği her bina Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda. EKB (Enerji Kimlik Belgesi )’de, A, B, C seklinde adlandırılan sınıfa giren binalar, YEŞİL; bu sınıfa girmeyen ve fazla enerji tüketen binalar ise D,E,F ve G sınıfına dâhil edilecek.

Bugüne kadar 834.120 bina Enerji Kimlik Belgesini almıştır. 25 milyona yakın (Belediye verileri) binanın ise 1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor. “İyi bir yalıtım sonrası evlerdeki enerji tüketimi de azalmaktadır. Tüketilen enerjide ortalama %50 oranında bir düşüş sağlandığı yapılan tespitlerde görülmektedir. 1 Ocak 2020 itibarı ile her bina girişinde Enerji Kimlik Belgesi asılacak, ev alan ya da kiralayan kişi binanın enerji durumunu bilecektir. PTT şubelerine yapılacak başvuru ile binanın Enerji Kimlik Belgesi rahatlıkla talep edilebilecektir. Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan ve asgari değerlere sahip inşaatla yüksek oranlarda vergi cezalandırmaları ile karşılaşacaklardır.” 

                                                                                         Dr. İmbat MUĞLU

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER